[Pomoc] Kako da promenim izgled menija i nekih stvari

Started by Lanmi, January 06, 2013, 12:40:19 PM

Previous topic - Next topic

Lanmi

Zeleo bih da promenim izgled menija, prozora i trake.
Ja na mom forumu imam klasican meni , a zeleo bi da izgleda drugacije.
Neznam kako da pojasnim , pa evo slika:

Moj meni:

Meni koji zelim da uradim:

Potom zeleo bih da izmenim boju prozora na pocetnoj strani , a i da tako bude i u drugim delovima gde se javlja taj prozor.

Boju trake iznad grupe podforuma , mislim traku na kojoj pise ime foruma , naprimer "Forum novosti" i dole ima par podforuma i da uradim da ta traka nebude zaboljena , nego ravna sa strana.
I zeleo bih uraditi da mi svaki post bude uokviren , evo slike:

Sve sto treba recite , ja cu postaviti.
Posto sam pocetnik pa neznam koje kodove da postovaim.
Unapred hvala.

Skipper.

Najbolje da postaviš link do foruma ili da kažeš o kojoj se temi radi :)
It's very simple. Scissors cuts paper, paper covers rock, rock crushes lizard, lizard poisons Spock, Spock smashes scissors, scissors decapitates lizard, lizard eats paper, paper disproves Spock, Spock vaporizes rock, and—as it always has—rock crushes scissors.

Skipper.

Bitno je da umeš da ukloniš copyright teme iz footera a da promeniš neke osnovne stvari ne umeš.
It's very simple. Scissors cuts paper, paper covers rock, rock crushes lizard, lizard poisons Spock, Spock smashes scissors, scissors decapitates lizard, lizard eats paper, paper disproves Spock, Spock vaporizes rock, and—as it always has—rock crushes scissors.

Lanmi

Quote from: Skipper. on January 06, 2013, 02:57:18 PM
Bitno je da umeš da ukloniš copyright teme iz footera a da promeniš neke osnovne stvari ne umeš.

To je stari dizajner izmenio , a ja neznam kako da vratim.
Da znam to , sigurno bi znao i ovo.

Branko.

Strong people don't put others down, they lift them up.
A clever person solves a problem. A wise person avoids it.

Lanmi

Ma izmenio je temu , ali i ovo ko je napravio i to , zahvale.

Branko.

Znači nije modifikovao temu već namjestio drugu. Onda podesi koju želiš u admin panelu.

Lanmi

Quote from: Branko. on January 07, 2013, 06:50:47 AM
Znači nije modifikovao temu već namjestio drugu. Onda podesi koju želiš u admin panelu.

Ma necu ja drugu temu , ja hocu da izmenim neke stvari u temi.
Pogledaj gore pojasnjenje.

Lanmi

Znam da je dupli post , ali moze li neko pomoci.
Hitno mi treba.

Branko.

To objašnjenje ne vrijedi ništa. Tema reference by Crip, u tom dijelu, upravo tako izgleda kako je i na tvom forumu. Jedina razlika je što imaš dodat SimplePortal 2.3.5 (zato imaš dugme početna) i podrazumijevani jezik nije engleski već srpski. Što se tiče izmjena koje bi ti htio napraviti, najbolje je da skineš tu temu, raspakuješ i pregledaš. Prepoznaćeš sve tebi važne slike a ostalo je stvar eksperimenta. Ne očekuj da će ti to neko odavde "naslijepo" uraditi niti je to moguće.

Lanmi

Quote from: Branko. on January 07, 2013, 04:24:36 PM
To objašnjenje ne vrijedi ništa. Tema reference by Crip, u tom dijelu, upravo tako izgleda kako je i na tvom forumu. Jedina razlika je što imaš dodat SimplePortal 2.3.5 (zato imaš dugme početna) i podrazumijevani jezik nije engleski već srpski. Što se tiče izmjena koje bi ti htio napraviti, najbolje je da skineš tu temu, raspakuješ i pregledaš. Prepoznaćeš sve tebi važne slike a ostalo je stvar eksperimenta. Ne očekuj da će ti to neko odavde "naslijepo" uraditi niti je to moguće.

Znacu ja zameniti , smao neznam kako da trazim u index.css , pod kojim delom bi moglo to biti , to me zanima.

Branko.

Obično je označeno s topnav jer se radi o gornjoj sekciji za navigaciju. Instaliraj sebi Firebug plugin koji će ti pomoći.

Lanmi

Quote from: Branko. on January 08, 2013, 03:16:54 AM
Obično je označeno s topnav jer se radi o gornjoj sekciji za navigaciju. Instaliraj sebi Firebug plugin koji će ti pomoći.

Ok , hvala.

Swarog

Forum je malo preširok, suzi ga malo, imaš opciju Širina foruma u Admin panelu u meniju Trenutna tema  (piše se u procentima pa samo smanji na npr 80%)

armada1987

Swarog- mislis li da je moj malo preuzak na sredini ili je to samo meni zbog monitora? http://omsibussimulator.net/index.php
Nije zlato sve sto sja.

Skipper.

Meni je i na 24' uzak a da ne pominjem na onom od 27'.

armada1987

Nije zlato sve sto sja.

Skipper.

Pa ti stavi procentualnu širinu foruma umesto fiksne.

Advertisement: