News:

Bored?  Looking to kill some time?  Want to chat with other SMF users?  Join us in IRC chat or Discord

Main Menu

[Pomoc] Podloga

Started by Painous, February 08, 2013, 08:17:02 AM

Previous topic - Next topic

Painous

Kako promeniti boju podloge na kojoj radimo u temi.Npr. ovde je svetlo plava,kako da promenim to ako je moguce?
Ne mislim na background to znam kako promeniti nego ovo tu gde su teme,gde se vide postovi i to,znaci ne background nego supotno od toga ako me razumete :).

Dzonny

Edituješ sličicu main_block.png :)
Može to i preko css-a doduše mislim, menjanjem klase .post_wrapper, ali onda bi morala i klasa .windowbg span.topslice kao i .windowbg span.botslice, mada je ovaj način jedino ako hoćeš da ti bude ista podloga na parnim i neparnim postovima, drugačije se neće lepo uklopiti. Najbolje je samo editovati sliku main_block kao što rekoh na početku.

Painous

Ali nisam mislio na to...
Nego vidis sad tu gde smo postali podloga je svetlo plava ili bela gde je post.To sam mislio kako da promenim.

Dzonny

Oprosti, ipak nećeš moći taj fajl da edituješ već samo moraš izmeniti klasu .windowbg, #preview_body i .windowbg2. Ako to izmeniš izgledaće ovako nekako kao u prilogu (stavio sam pink i narandžastu boju kao primer).
Nakon toga verovatno ćeš hteti da izmeniš i deo izmedju postova (nisam sad hteo da se zezam sa tim, a i kod svake teme mogu biti drugačije klase) ali za to će ti trebati i izmena klasa:
.windowbg span.botslice
.windowbg span.topslice

Painous

E hvala ti puno.
Da li bi mogao da mi kaze samo neko kako da promenim boju texta koji se prikazuje u kategoriji i kako da promenim boju texta ono sto ima
link za "Prikaži nepročitane poruke od moje poslednje posete"i "Prikaži nove odgovore na moje poruke" itd...
Ovde sam postao da ne bih otvarao novu temu,dosta sam ih otvorio u par dana.Hvala vam unapred.

Dzonny

Za kategoriju, klasa:
h3.catbg a:link, h3.catbg a:visited, h4.catbg a:link, h4.catbg a:visited, h3.catbg, .table_list tbody.header td, .table_list tbody.header td a

Za ove linkove nema posebne klase, znači to je klasa svih linkova tako da ako je promeniš promeniće se svi linkovi na forumu, ne samo to "prikaži nepročitane poruke" etc.
a:link, a:visited

Možeš npr u index.template fajlu naći taj kod i dodati mu neku novu klasu koju ćeš napraviti u css fajlu pa menjati preme svojim potrebama.

Advertisement: