Advertisement:

Author Topic: Imam problem sa trakom za login  (Read 2186 times)

Offline Lanmi

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 20
Imam problem sa trakom za login
« on: March 08, 2013, 12:13:31 PM »
Pozdrav.
Radio sam po jednom tutorialu traku za login i sada zelim da je stavim iznad headera , kao da bude traka na samom vrhu foruma.
Imam sledeci kod :
Code: [Select]
echo'
<div id="usergreets">';
     
      // Show user avatar
     if (!empty($context['user']['avatar']))
            echo ' <br>
            <div id="avatar"> ', $context['user']['avatar']['image'], '</div>';
      // Show welcome bar.
   if ($context['user']['is_logged'])
                echo ' <div id="memberinfo">';
  //Say hello to member
   if ($context['user']['is_logged'])
      echo '', $txt['hello_member_ndt'], ' <b>', $context['user']['name'], '</b>,';
     
    // Only tell them about their messages if they can read their messages!
      if ($context['allow_pm'])
         echo ' <b>Imaš Poruka:</b><a href="', $scripturl, '?action=pm"> ', $context['user']['messages'], ' ', $context['user']['messages'] != 1 ? $txt[153] : $txt[471], '</a>', $txt['newmessages4'], ' ', $context['user']['unread_messages'], ' ', $context['user']['unread_messages'] == 1 ? $txt['newmessages0'] : $txt['newmessages1'] , '.<br />';

      // Show unread replies to members.
        if ($context['user']['is_logged'])
      echo '
         <a href="', $scripturl, '?action=unread"><b>', $txt['unread_since_visit'] ,'</a></b><br />
         <a href="', $scripturl, '?action=unreadreplies"><b>', $txt['show_unread_replies'] ,'</b></a>';

// Show the total time logged in?
  if ($context['user']['is_logged'])
   echo ' <br />
         ', $txt['totalTimeLogged1'];

   // If days is just zero, don't bother to show it.
    if ($context['user']['is_logged'])
    echo $context['user']['total_time_logged_in']['days'] . $txt['totalTimeLogged2'];

   // Same with hours - only show it if it's above zero.
    if ($context['user']['is_logged'])
    echo $context['user']['total_time_logged_in']['hours'] . $txt['totalTimeLogged3'];

    // But, let's always show minutes - Time wasted here: 0 minutes ;).
      if ($context['user']['is_logged'])
   echo $context['user']['total_time_logged_in']['minutes'], $txt['totalTimeLogged4'], '';
   // If the user is a guest, show [login].
         if ($context['user']['is_guest']) {
echo '
<div id="host"><b>Dobrodosli gost!</b></div>
<div id="host2"><b>Molim da se <a href="index.php?action=register">registrujete</a> ili <a href="index.php?action=login">prijavite</a>da biste videli citav sadržaj foruma</b></div>
<div id="floatright">
         <form action="', $scripturl, '?action=login2" method="post" accept-charset="', $context['character_set'], '" style="margin: 0;">
            <table border="0" cellpadding="2" cellspacing="0" align="left"><tr>
               <td valign="middle" align="left">
                  <div id="usersbg"><label for="user"><input type="text" onfocus="if(this.value==\'', $txt[35], '\')value=\'\';" onblur="if(this.value==\'\')value=\'', $txt[35], '\';" value="', $txt[35], '" name="user" class="usercss" id="user" size="15" /></label></div>
               </td>
               <td valign="middle" align="left">
                  <div id="passwordsbg"><label for="passwrd"><input type="password" onfocus="if(this.value==\'', $txt[36], '\')value=\'\';" onblur="if(this.value==\'\')value=\'', $txt[36], '\';" value="', $txt[36], '" name="passwrd" class="passwrdcss" id="passwrd" size="15" /></label></div>
               </td>
               <td valign="middle" align="left">
                  <input type="image" src="http://img831.imageshack.us/img831/9112/loginbutton.png"border="0" />
               </td>
               <td valign="middle" align="left">
                  <a href="?action=register"><img src="http://img8.imageshack.us/img8/2318/registerbuttonk.png" border="0" /></a>
               </td>
            </tr></table>
         </form>
</div>';

Taj kod sam stavio iznad <divid = header> , i izbacuje mi erore.
Evo kod od tog dela , pa pogledajte:
Code: [Select]
function template_body_above()
{
   global $context, $settings, $options, $scripturl, $txt, $modSettings;

echo '
   <div id="bodybg">
      <div id="wrapper">
echo'
<div id="usergreets">';
     
      // Show user avatar
     if (!empty($context['user']['avatar']))
            echo ' <br>
            <div id="avatar"> ', $context['user']['avatar']['image'], '</div>';
      // Show welcome bar.
   if ($context['user']['is_logged'])
                echo ' <div id="memberinfo">';
  //Say hello to member
   if ($context['user']['is_logged'])
      echo '', $txt['hello_member_ndt'], ' <b>', $context['user']['name'], '</b>,';
     
    // Only tell them about their messages if they can read their messages!
      if ($context['allow_pm'])
         echo ' <b>Imaš Poruka:</b><a href="', $scripturl, '?action=pm"> ', $context['user']['messages'], ' ', $context['user']['messages'] != 1 ? $txt[153] : $txt[471], '</a>', $txt['newmessages4'], ' ', $context['user']['unread_messages'], ' ', $context['user']['unread_messages'] == 1 ? $txt['newmessages0'] : $txt['newmessages1'] , '.<br />';

      // Show unread replies to members.
        if ($context['user']['is_logged'])
      echo '
         <a href="', $scripturl, '?action=unread"><b>', $txt['unread_since_visit'] ,'</a></b><br />
         <a href="', $scripturl, '?action=unreadreplies"><b>', $txt['show_unread_replies'] ,'</b></a>';

// Show the total time logged in?
  if ($context['user']['is_logged'])
   echo ' <br />
         ', $txt['totalTimeLogged1'];

   // If days is just zero, don't bother to show it.
    if ($context['user']['is_logged'])
    echo $context['user']['total_time_logged_in']['days'] . $txt['totalTimeLogged2'];

   // Same with hours - only show it if it's above zero.
    if ($context['user']['is_logged'])
    echo $context['user']['total_time_logged_in']['hours'] . $txt['totalTimeLogged3'];

    // But, let's always show minutes - Time wasted here: 0 minutes ;).
      if ($context['user']['is_logged'])
   echo $context['user']['total_time_logged_in']['minutes'], $txt['totalTimeLogged4'], '';
   // If the user is a guest, show [login].
         if ($context['user']['is_guest']) {
echo '
<div id="host"><b>Dobrodosli gost!</b></div>
<div id="host2"><b>Molim da se <a href="index.php?action=register">registrujete</a> ili <a href="index.php?action=login">prijavite</a>da biste videli citav sadržaj foruma</b></div>
<div id="floatright">
         <form action="', $scripturl, '?action=login2" method="post" accept-charset="', $context['character_set'], '" style="margin: 0;">
            <table border="0" cellpadding="2" cellspacing="0" align="left"><tr>
               <td valign="middle" align="left">
                  <div id="usersbg"><label for="user"><input type="text" onfocus="if(this.value==\'', $txt[35], '\')value=\'\';" onblur="if(this.value==\'\')value=\'', $txt[35], '\';" value="', $txt[35], '" name="user" class="usercss" id="user" size="15" /></label></div>
               </td>
               <td valign="middle" align="left">
                  <div id="passwordsbg"><label for="passwrd"><input type="password" onfocus="if(this.value==\'', $txt[36], '\')value=\'\';" onblur="if(this.value==\'\')value=\'', $txt[36], '\';" value="', $txt[36], '" name="passwrd" class="passwrdcss" id="passwrd" size="15" /></label></div>
               </td>
               <td valign="middle" align="left">
                  <input type="image" src="http://img831.imageshack.us/img831/9112/loginbutton.png"border="0" />
               </td>
               <td valign="middle" align="left">
                  <a href="?action=register"><img src="http://img8.imageshack.us/img8/2318/registerbuttonk.png" border="0" /></a>
               </td>
            </tr></table>
         </form>
</div>';

         <div id="header">
            <div id="logo">
               <a href="'.$scripturl.'" title=""></a>
            </div>';
            if (!empty($settings['enable_news'])){
            echo '
            <div id="news">
               <p>', $context['random_news_line'], '</p>
            </div>';
            }
      echo '
         </div>
         <div id="toolbar">
            <div id="nav">
               ',template_menu(),'
            </div>
         </div>
        <div id="mainarea">';


         // Show the navigation tree.
         theme_linktree();
         
}

A ovo su erori :
Code: [Select]
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in index.template.php on line 167
Unapred hvala.
Ili ako neko ima vec uradjen kod i radim mu , bio bih mu zahvalan da mi da.

Offline Chupko

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 460
  • Gender: Male
  • Jedini nacin da imas prijatelja,je biti prijatelj.
    • Talk About
Re: Imam problem sa trakom za login
« Reply #1 on: March 08, 2013, 07:25:47 PM »
Imao si jednu "echo" funkciju visak. Pokusaj sada :)

Code: [Select]
function template_body_above()
{
   global $context, $settings, $options, $scripturl, $txt, $modSettings;

echo'
   <div id="bodybg">
      <div id="wrapper">
<div id="usergreets">';
     
      // Show user avatar
     if (!empty($context['user']['avatar']))
            echo ' <br>
            <div id="avatar"> ', $context['user']['avatar']['image'], '</div>';
      // Show welcome bar.
   if ($context['user']['is_logged'])
                echo ' <div id="memberinfo">';
  //Say hello to member
   if ($context['user']['is_logged'])
      echo '', $txt['hello_member_ndt'], ' <b>', $context['user']['name'], '</b>,';
     
    // Only tell them about their messages if they can read their messages!
      if ($context['allow_pm'])
         echo ' <b>Imaš Poruka:</b><a href="', $scripturl, '?action=pm"> ', $context['user']['messages'], ' ', $context['user']['messages'] != 1 ? $txt[153] : $txt[471], '</a>', $txt['newmessages4'], ' ', $context['user']['unread_messages'], ' ', $context['user']['unread_messages'] == 1 ? $txt['newmessages0'] : $txt['newmessages1'] , '.<br />';

      // Show unread replies to members.
        if ($context['user']['is_logged'])
      echo '
         <a href="', $scripturl, '?action=unread"><b>', $txt['unread_since_visit'] ,'</a></b><br />
         <a href="', $scripturl, '?action=unreadreplies"><b>', $txt['show_unread_replies'] ,'</b></a>';

// Show the total time logged in?
  if ($context['user']['is_logged'])
   echo ' <br />
         ', $txt['totalTimeLogged1'];

   // If days is just zero, don't bother to show it.
    if ($context['user']['is_logged'])
    echo $context['user']['total_time_logged_in']['days'] . $txt['totalTimeLogged2'];

   // Same with hours - only show it if it's above zero.
    if ($context['user']['is_logged'])
    echo $context['user']['total_time_logged_in']['hours'] . $txt['totalTimeLogged3'];

    // But, let's always show minutes - Time wasted here: 0 minutes ;).
      if ($context['user']['is_logged'])
   echo $context['user']['total_time_logged_in']['minutes'], $txt['totalTimeLogged4'], '';
   // If the user is a guest, show [login].
         if ($context['user']['is_guest']) {
echo '
<div id="host"><b>Dobrodosli gost!</b></div>
<div id="host2"><b>Molim da se <a href="index.php?action=register">registrujete</a> ili <a href="index.php?action=login">prijavite</a>da biste videli citav sadržaj foruma</b></div>
<div id="floatright">
         <form action="', $scripturl, '?action=login2" method="post" accept-charset="', $context['character_set'], '" style="margin: 0;">
            <table border="0" cellpadding="2" cellspacing="0" align="left"><tr>
               <td valign="middle" align="left">
                  <div id="usersbg"><label for="user"><input type="text" onfocus="if(this.value==\'', $txt[35], '\')value=\'\';" onblur="if(this.value==\'\')value=\'', $txt[35], '\';" value="', $txt[35], '" name="user" class="usercss" id="user" size="15" /></label></div>
               </td>
               <td valign="middle" align="left">
                  <div id="passwordsbg"><label for="passwrd"><input type="password" onfocus="if(this.value==\'', $txt[36], '\')value=\'\';" onblur="if(this.value==\'\')value=\'', $txt[36], '\';" value="', $txt[36], '" name="passwrd" class="passwrdcss" id="passwrd" size="15" /></label></div>
               </td>
               <td valign="middle" align="left">
                  <input type="image" src="http://img831.imageshack.us/img831/9112/loginbutton.png"border="0" />
               </td>
               <td valign="middle" align="left">
                  <a href="?action=register"><img src="http://img8.imageshack.us/img8/2318/registerbuttonk.png" border="0" /></a>
               </td>
            </tr></table>
         </form>
</div>';

         <div id="header">
            <div id="logo">
               <a href="'.$scripturl.'" title=""></a>
            </div>';
            if (!empty($settings['enable_news'])){
            echo '
            <div id="news">
               <p>', $context['random_news_line'], '</p>
            </div>';
            }
      echo '
         </div>
         <div id="toolbar">
            <div id="nav">
               ',template_menu(),'
            </div>
         </div>
        <div id="mainarea">';


         // Show the navigation tree.
         theme_linktree();
         
}

Offline Lanmi

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 20
Re: Imam problem sa trakom za login
« Reply #2 on: March 09, 2013, 04:20:02 PM »
isto mi izbacuje , samo sada na liniji 229 kaze da fali negde <

Offline rocknroller

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 1,606
  • Gender: Male
Re: Imam problem sa trakom za login
« Reply #3 on: March 20, 2013, 12:00:07 PM »
isto mi izbacuje , samo sada na liniji 229 kaze da fali negde <

Što je točno u toj liniji? kopiraj cijelu ovdje.