Ručno podešavanje instaliranih ili deinstaliranih paketa

Started by Branko., July 06, 2013, 05:12:53 AM

Previous topic - Next topic

Branko.

Uvaženi član SMF tima emanuele je napravio novu smf alatku fix_packages.php koja je poboljšana u odnosu na repair_settings.php
Objašnjenje o upotrebi ove korisne alatke možete naći na smf wiki stranici Manually setting a package installed or uninstalled

Napomena: Pažljivo pročitajte uputstvo o upotrebi i uživajte u ovoj korisnoj alatki.
Strong people don't put others down, they lift them up.
A clever person solves a problem. A wise person avoids it.

Dzonny

Zapravo na našoj downloads stranici je apdejtovan repair_settings fajl, pa on sad ima par novih opcija uključujući i uklanjanje kuka (hooks) koji su drugi modovi dodali, pa se time može "poništiti" npr šteta koju je neki mod napravio u nekim slučajevima.
Sa druge strane fix_packages je novi fajl koji će nam pomagati u slučajevima kada treba indikovati da li je neki paket instaliran ili ne, tj kada dodje do "zabune" pa je paket prikazan kao instaliran a zapravo nije instaliran i obrnuto. :)

Branko.

Istina, nisam bio precizan.. :)
Dobro je da su u Settings Repair Tool ubacili to za teme,ssi, bazu što ovu alatku čini još efikasnijom i uz Fix Pack je to moćna kombinacija koja rješava sve probleme. Jedino na što treba obratiti pažnju je upotreba Remove all hooks da se ne uklone kuke nekog mod-a koji je u upotrebi.
Strong people don't put others down, they lift them up.
A clever person solves a problem. A wise person avoids it.

Advertisement: