Работа с групи - SMF 2.0.3

Started by Вискяр, March 02, 2014, 04:54:31 AM

Previous topic - Next topic

Вискяр

Здравейте,
Имам нужда от помощ при работа с групи - SMF 2.0.3.
Едното е, че не виждам как да изтрия ненужна група, която съм създал. Не  е болка за умиране, но дразни.
Сега за по-значителната част:
Въвел съм като защита от ботовете при регистрация три въпроса за отговори - на български. Като втора стъпка има същата защита при публикуване на първо мнение.
Въпреки това регистрациите от руските спамери не са рядкост. А някои дори пробиват и защитата за публикуване на първо мнение.
Днес създадох група, в която влизат всички с нула и едно мнение.
Има ли възможност да им огранича правата за публикуване на личен текст и подпис - само на тази група? Не намирам такава възможност.
По принцип не трия регистрираните спам ботове, за да не им давам възможност за нова регистрация на освободеното място. Досадно и времеотнемащо е да трия ръчно личните текстове и подписи на спамерите.
Форума е насочен към български потребители, но не ми се иска да ограничавам цели държави. Знаете, че спамерите ползват IP-та от цял свят.

Hristo

Здравей,

Първо, наистина трябва да се замислиш за обновяване поне до 2.0.6 (2.0.7 създава някои проблеми на някои хостинги, а и като цяло не е пач по сигурността)

Правата на групите се променята от:
Управление на потребителите > Настройки на правата > Права по група > срещу съответната група цъкаш "Промени", там ги има опциите, които търсиш.

Блокирането на цяла държава няма да реши проблема, защото всеки кадърен спамър знае как да ползва проксита. Пробвай да сменяш въпросите по-често.

Между другото, този мод също е полезен:
http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=3237

@Bogo

Здравейте,

аз донякъде съм го разрешил този проблем със спам ботовете, като съм ги забранил в .htaccess и постоянно гледам да го обновявам с новите. По този начин и намалих и CPU времето и то значително.

Advertisement: