Import baza de date

Started by TrueZone, May 12, 2014, 12:06:44 PM

Previous topic - Next topic

TrueZone

Salut,

Am mutat forumul de pe un domeniu pe un subdomeniu creat de curand, am instalat un smf proaspat si vreau sa stiu cum import vechea baza de date , care functiona pe domeniu principal ( ex: http://domeniu.ro, iar acum vreau sa pun formul pe http://forum.domeniu.ro) cum fac acest lucru ?

In acest moment pe domenul principal, funtioneaza o platforma wordpress si de aceea vreau sa restaurez forumul pe un subdomeniu.

Relyana

#1
Buna TrueZone,

Spune-mi te rog ce s-a intamplat cu vechea baza de date smf. Se mai regaseste pe server sau a fost stearsa?

In lipsa acestei informatii pot face doar presupuneri. Sa spunem ca dispui de cPanel, phpmyadmin si ca te regasesti in unul din cazurile de mai jos:

Cazul 1)
Ai salvat atat o copie a vechii baze de date smf, cat si copii ale vechilor fisiere de setari. In plus baza de date veche nu a fost stearsa de pe server.

Descarca fisierul repair_settings.php. Vei avea nevoie de el mai tarziu.

Alternative:
1) Daca vrei sa poti accesa forumul folosind direct un subdomeniu este suficient sa creezi acel subdomeniu, sa muti fisierele vechi in subdirectorul creat automat si apoi sa rulezi repair_settings.php pentru a corecta setarile.

2) Creezi un subdirector nou pe care il denumesti de exemplu test, muti toate fisierele aferente forumului vechi in el.
Daca nu vrei sa folosesti un subdomeniu, dar vrei totusi sa folosesti un subdirector, rulezi repair_settings.php accesand calea http://domeniu.ro/test/repair_settings.php si actualizezi informatiile mentionate acolo dupa caz. Din acest moment forumul tau poate fi accesat folosind http://domeniu.ro/test/
Daca te razgandesti apoi si vrei sa accesezi totusi forumul folosind subdomeniul forum.domeniu.ro, poti sa stergi pur si simplu subdirectorul forum (cel creat automat la crearea subdomeniului) si sa redenumesti subdirectorul test drept forum.

3) Instalezi forumul aproape de la zero in sensul ca incarci pe server pachetul de instalare smf compatibil cu baza de date pe care vrei sa o restaurezi, stergi toate fisierele de instalare (cele a caror denumire incepe cu install) si cele doua fisiere de setari (cele a caror denumire incepe cu Settings), incarci fisierele vechi de setari (cele aferente forumului pe care vrei sa il restaurezi). In cazul in care optezi pentru aceasta varianta poti fie sa incarci fisierele direct in subdirectorul aferent subdomeniului dorit (in acest caz forum), fie sa folosesti un subdirector nou de test, dupa care corectezi setarile folosind repair_settings.php.

Atentie: fisierul repair_settings.php trebuie sters de pe server dupa ce este folosit, altfel forumul tau va deveni vulnerabil.

Cazul 2)
Ai salvat o copie de siguranta a vechii baze de date, copii de siguranta ale fisierelor vechi de setari, dar ai sters baza de date veche de pe server

Creezi o noua baza de date folosind denumirea celei vechi, selectezi toate tabelele si stergi datele din ele (Check All > With selected > Drop) dupa care importi copia de siguranta a bazei de date vechi. Acest lucru te va ajuta sa eviti mesajele repetate de eroare privind dublarea sau suprascrierea datelor existente deja in baza de date noua (duplicate key error).

Atentie: tabelele din noua baza de date vor trebui sa aiba prefixul care se regasea in baza de date veche. De regula denumirea tabelelor incepe cu smf_ . Difera insa in cazul in care ai modificat setarile implicite la instalare.

Inainte de importul bazei de date vechi trebuie acordata mare atentie interclasarii caracterelor setate atat la nivel de baza de date, cat si la nivel de tabele ale bazei de date (collation). De exemplu daca backup-ul bazei de date este in UTF-8, dar nu precizezi acest lucru la importul in phpmyadmin risti sa ai surpriza neplacuta ca phpmyadmin sa presupuna ca fisierul/fisierele .sql sunt in Latin-1, motiv pentru care converteste continutul din Latin-1 in UTF-8 generand nenumarate probleme aproape imposibil de identificat si rezolvat punctual.

Un alt aspect de luat in calcul este dimensiunea copiei de siguranta a bazei de date. Exista limite in ceea ce priveste dimensiunea fisierelor ce se pot importa in phpmyadmin, precum si limite de procesare in timp a actiunilor de tip restaurare fisiere sau baze de date. Acestea din urma sunt de regula impuse de firma de gazduire web care le poate fie ajusta, fie poate oferi sprijin la restaurarea bazei de date prin importul succesiv de date partiale (fragmentarea copiei de siguranta initiale in mai multe fisiere mai mici).
Atentie: trebuie evitat importul repetat al acelorasi date altfel vei obtine duplicate key error asa cum am explicat mai sus.

Dupa ce ai restaurat baza de date, urmezi oricare dintre pasii mentionati la Cazul 1, in functie de ceea ce iti doresti sa obtii.

Daca te confrunti cu o altfel de situatie neacoperita de raspunsul de mai sus te rog sa precizezi concret in ce anume consta, nu inainte de a citi indicatiile din Ajutaţi-ne să vă ajutăm.

Relyana

TrueZone, mai ai nevoie de ajutor?

TrueZone

Relyana, stiam de toate acestea(multumesc), am mai facut o data mutarea, dar atunci a fost totul ok.... Acum insa e ceva... Am importat, apare indexul ok, se vede ca fiecare topic are cateva zeci de mesaje si topicuri, insa cand dau click sa intru in ele....in articol.... e ZERO! nu afiseaza nimic  mai departe, ca si cum nu ar exista subsectiuni sau topice.

-=[Vyorel]=-

Incearca si varianta asta: Admin/Maintenance/Forum Maintenance/Routine si ruleaza fiecare comanda de acolo pe rand, apoi intri in Admin/Maintenance/Forum Maintenance/Database si rulezi functia de optimizare a tabelelor din baza de date.

Daca ai mutat forumul din domeniu in subdomeniu, sau pur si simplu in alt directoriu dar ai ramas pe acelasi server de gazduire, nu era necesar sa schimbi baza de date. Puteai sa rulezi forumul pe aceeasi baza de date, doar ca aveai nevoie de fisierul repair_settings.php pentru a corecta link-urile din fisierele de setari (link-uri catre atasamente, emoticoane, imaginile temeie, etc).
My mods for SMF - [6].

TrueZone

Revin la acest topic pentru ca am o problema. Am Copiat fisierele forumului vechi pe noul subdomeniu (adresa noua), dupa care am adaugat fisierul repair_settings.php, dupa care am rulat  recomandarile de acolo, am salvat dar.... pe link-ul unde trebuia sa apara forumul  a ramas alb
http://pns.truezone.ro - Ceva idei? Unde am gresit?

Multumesc

Advertisement: