Advertisement:

Author Topic: Erros.php Hatası  (Read 16548 times)

Offline aslan258

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Erros.php Hatası
« on: May 16, 2017, 09:26:47 AM »
Selâmün Aleyküm,

Öncelikle herkese iyi forumlar. Benim 1-2 aydır devam eden bir sorunum var. Sorunum şu; bir konu açarken (1-2 kere oldu), kişisel ileti gönderirken, mod yüklerken (2.0.14 güncellemesini bu yüzden yapamadım) aşağıdaki hata sayfasını alıyorum. Yalnız eğer pm gönderiyorsam ve hata çıktıysa ana sayfaya döndüğümde pmnin gönderilmiş olduğunu görüyorum. Aynı şekilde konu açarken hatayı almama rağmen konu açılmış oluyor.

Hatanın ekran görüntüsü:


Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

 

Online Antes

  • Evil Black Cat
  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 8,692
  • Gender: Male
  • Black cat rulz!
    • Antes on GitHub
    • merta on LinkedIn
    • @XinYenFon on Twitter
    • Lunarfall
Re: Erros.php Hatası
« Reply #1 on: May 16, 2017, 09:53:50 AM »
Errors.php dosyasını eklermisiniz? Yüklenen modlardan bi tanesi iki kere yüklenmiş gibi gözüküyor, fazlalık kodu ortadan kaldırmanız sorunu çözecektir. Fakat fazlalık kod(lar) hangi dosya içerisinde bunu tespit etmek lazım.
T..s sig..t..e is ce..or.d by S.F T... w..ho.t an ex..an...on.

Past Project(s): [ ezPortal ]

Offline aslan258

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: Erros.php Hatası
« Reply #2 on: May 16, 2017, 11:44:49 AM »
Errors.php dosyası ektedir.

Offline aslan258

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: Erros.php Hatası
« Reply #3 on: May 18, 2017, 10:25:54 AM »
Konu güncel. Yardımcı olabilecek arkadaşları bekliyorum.

Online Antes

  • Evil Black Cat
  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 8,692
  • Gender: Male
  • Black cat rulz!
    • Antes on GitHub
    • merta on LinkedIn
    • @XinYenFon on Twitter
    • Lunarfall
Re: Erros.php Hatası
« Reply #4 on: May 18, 2017, 11:14:52 AM »
Yüklü eklentilerinizi listeleyebilir misiniz ?

Eğer siteniz üzerinde özel kodlama yok ise: https://wiki.simplemachines.org/smf/How_to_upload_a_fresh_set_of_files
T..s sig..t..e is ce..or.d by S.F T... w..ho.t an ex..an...on.

Past Project(s): [ ezPortal ]

Offline aslan258

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: Erros.php Hatası
« Reply #5 on: May 19, 2017, 01:59:53 PM »
Yüklü modlar aşağıdadır.

Google Analytics Code   1.4 
Contact Page   3.2     
SMF 1.1.20 / 2.0.9 Update   1.0     
Board Icons   1.0     
SMF 2.0.11 Update   1.0     
Add Facebook Like, Tweet, and Google +1   1.0.3a     
SMF 2.0.12 Update   1.0     
Similar Topics   0.6 
SMF 1.1.20 / 2.0.9 Update   1.0     
SMF 2.0.13 Update   1.0     
MetaTags Modification   2.0.2     
Simple Audio Video Embedder   4.0.2     
SMF 1.1.21 / 2.0.10 Update   1.0     
SEO Sitemap   2.2.1     
Admin Notepad   2.0.2     
Add Social Media Icons To Profiles   1.2.0     
Pretty URLs 1.1.3

Offline aslan258

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: Erros.php Hatası
« Reply #6 on: May 30, 2017, 05:08:26 AM »
Konu güncel.

Offline aslan258

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: Erros.php Hatası
« Reply #7 on: May 30, 2017, 08:38:36 AM »
Bu hata ile ilgili kendim bir şeyler yapmaya çalıştım ve şu aşamaları izledim;

PHP sürümümü 5.5 ten 5.6 ya çıkardım sonra PHP ayarlarından APC yi etkinleştirdim. Bunları yaptıktan sonra site hızlandı ve asıl sorunum olan pm gönderirken aldığım errors.php hatası gitti ve bu sefer connection problems hatası geldi.

Son durum bu şeklide, yardımlarınızı bekliyorum.

Offline aslan258

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: Erros.php Hatası
« Reply #8 on: June 12, 2017, 06:12:09 AM »
Bu hata ile ilgili kendim bir şeyler yapmaya çalıştım ve şu aşamaları izledim;

PHP sürümümü 5.5 ten 5.6 ya çıkardım sonra PHP ayarlarından APC yi etkinleştirdim. Bunları yaptıktan sonra site hızlandı ve asıl sorunum olan pm gönderirken aldığım errors.php hatası gitti ve bu sefer connection problems hatası geldi.

Son durum bu şeklide, yardımlarınızı bekliyorum.

Yukarıda da dediğim gibi errors.php hatası gitti bu sefer "connection problems" hatası geldi ve ara sıra site açılmıyor ve "connection problems" hatası veriyor.

Yardımcı olacak arkadaşları bekliyorum.

Offline tarantula901

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 276
Re: Erros.php Hatası
« Reply #9 on: June 13, 2017, 08:23:59 AM »
connection problems hatası veritabanı bağlantısı ıle kaynaklıdır setting db ayarları hatalı yada hostinginizde ile ilgili bir sorundur.

Offline Elmacik

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 8,277
  • Gender: Male
  • = Human Draft =
    • IT Store
Re: Erros.php Hatası
« Reply #10 on: June 13, 2017, 09:58:48 AM »
İlk aldığın hata bir modifikasyondan kaynaklanıyor. Errors.php ile hiç alakası yok konunun. Aldığın hata kısaca şunu söylüyor; "Şu anda Errors.php satır 347'de Header var; fakat Header'lar daha önce gönderilmişti". Dolayısıyla esas hata bu değil; esas gönderilmemesi gereken bir yerde çıktı gönderen bir hatalı kod var bir yer; diğer header'ların gönderilmesini engelliyor.

Ayrıca hata içeriğinde veritabanına bağlanılamadığını da ifade ediyor. Öncelikle sende veritabanı hatası çok sanırım. SMF'nin aynı veritabanı bağlantı hatasını iki kere veriyor olması normal değil. Antes'in dediği gibi bir mod iki kere kurulmuş olabilir veya olmaması gereken yerde çıktı kodu olabilir. Örneğin Source dosyaları içerisinde echo kullanmak gibi. Aldığın veritabanı hatasının da ekranda düzgün gösterimini sağlayamıyor; orada da yukarıda anlattığım hata var. Dolayısıyla çözmen gereken iki tane hata var.

SMF'nin çıktı tamponlama (output buffer) özelliği var normalde; o açıdan hatalı kodlama da olsa hatayı almaman gerekir. Yönetim panelinde bu özelliği bir ara; yeni versiyonlarda nerededir bilmiyorum. Bu yoksa çıktı sıkıştırma ayarıyla oyna.

Yalnız hata kaybolsa bile yine de dediğim gibi çözmen gereken iki sorunun var. PHP hata raporlamasını detaylı açarsan sana hatanın ilk kaynağını söyleyecektir. Ona bakarak bu hata neden oluşuyor anlaşılır. Veritabanına da ayrıca bakman lazım. O da host ayarları ile ilgili bir durum olmalı. Host firmasından destek istemelisin.
Home of Elmacik

Offline aslan258

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: Erros.php Hatası
« Reply #11 on: June 13, 2017, 11:47:29 AM »
connection problems hatası veritabanı bağlantısı ıle kaynaklıdır setting db ayarları hatalı yada hostinginizde ile ilgili bir sorundur.

Veritabanı şifreleri falan doğru. Ayrıca hosting firmama da başvurdum kullandığınız script ile bir alakası var dediler ve sistem kısır döngüye giriyor dediler. Benim sorunumu da hemen özetleyeyim; birisine pm göndermek için "ileti gönder" butonuna bastığımda sayfa uzunca bir süre yükleniyor ve sonra "Connection Problems" hatasını veriyor ama sayfayı yenilediğimde hata gidiyor ve ileti de yerine ulaşmış oluyor. Yalnız iletiyi alan kişinin bildirimlerine gelmiyor. 

İlk aldığın hata bir modifikasyondan kaynaklanıyor. Errors.php ile hiç alakası yok konunun. Aldığın hata kısaca şunu söylüyor; "Şu anda Errors.php satır 347'de Header var; fakat Header'lar daha önce gönderilmişti". Dolayısıyla esas hata bu değil; esas gönderilmemesi gereken bir yerde çıktı gönderen bir hatalı kod var bir yer; diğer header'ların gönderilmesini engelliyor.

Ayrıca hata içeriğinde veritabanına bağlanılamadığını da ifade ediyor. Öncelikle sende veritabanı hatası çok sanırım. SMF'nin aynı veritabanı bağlantı hatasını iki kere veriyor olması normal değil. Antes'in dediği gibi bir mod iki kere kurulmuş olabilir veya olmaması gereken yerde çıktı kodu olabilir. Örneğin Source dosyaları içerisinde echo kullanmak gibi. Aldığın veritabanı hatasının da ekranda düzgün gösterimini sağlayamıyor; orada da yukarıda anlattığım hata var. Dolayısıyla çözmen gereken iki tane hata var.

SMF'nin çıktı tamponlama (output buffer) özelliği var normalde; o açıdan hatalı kodlama da olsa hatayı almaman gerekir. Yönetim panelinde bu özelliği bir ara; yeni versiyonlarda nerededir bilmiyorum. Bu yoksa çıktı sıkıştırma ayarıyla oyna.

Yalnız hata kaybolsa bile yine de dediğim gibi çözmen gereken iki sorunun var. PHP hata raporlamasını detaylı açarsan sana hatanın ilk kaynağını söyleyecektir. Ona bakarak bu hata neden oluşuyor anlaşılır. Veritabanına da ayrıca bakman lazım. O da host ayarları ile ilgili bir durum olmalı. Host firmasından destek istemelisin.

Errors.php hatası APC yi etkinleştirdikten sonra gitti. Dediğim gibi şuan "Connection Problems" hatası alıyorum ve bunu sadece pm gönderirken yaşıyorum.

O dediğiniz PHP hata raporlamasına nasıl bakabilirim?