• Welcome to Simple Machines Community Forum. Please login or sign up.

Umanjenje slova pri copy-paste, problem na SMF ili pretraživaču?

Started by vojislavPrijovic, May 08, 2020, 11:07:07 AM

Previous topic - Next topic

vojislavPrijovic

Dakle kad radim neki copy-paste u novi post u većini slučajeva se dešava da su slova umanjena to font=verdana size=2px
ako pre kopiranja "promenim prikaz" (kursor u zagradi), onda je sve uredu. Ovo se ne dešava recimo na Mozilli.

Interesuje me da li je problem na SMF ili pretraživaču i da li postoji mogućnost da se ispravi na SMF (ipak je ovo Forum SMF. Ako je pretraživač, onda ništa  8)




Dzonny

Npr sa Chrome ti se dešava to?
Ne bi trebalo, bar se meni nije dešavalo, mada ja koristim ff najviše.

Možeš li da ostaviš link do foruma i neki test nalog da pogledamo?


Dzonny

Evo upravo pogledao.
Problem definitivno postoji, i meni se vraća na default formatiranje i sa FF i sa Chrome-om.

Uzimajući u obzir ostale probleme, najbolje da prvo njih sve rešiš ažuriraš forum na poslenju verziju, da pregledaš modove i "očistiš" sve, jer verovatno neki od tih loše postavljenih kodova i uzrokuju ovaj problem sa formatiranjem.
Npr vidim da na dnu stranice u levom uglu imaš neki bug sa chat modom, a sad ne znam koje sve modove imaš instalirane, ali svakako bi sve to trebalo prečešljati verovatno.

vojislavPrijovic

Hala Dzonny,

u pitanju je SA Chat, koji inače oću da deinstaliram, jer od par meseci od kako je Crome izbacio novu verziju, postao je neupotrebljiv (provereno na Firefoxu radi).

Što se tiče čišćenja tu si potpuno u pravu iako imam "svega"  12 instaliranih modova. I ja sam sinoć pogledao čak i deinstalirao WYSIWYG Quick Reply pa sad kad kopiram tekst vidi ovakav sledi tekst: [/size][size=0px]ma li "teretna" od pola kile[/size] (nema verdana 2px)

Usput ovih dana sam brisao nekoliko Modova i ponovo instalirao i negde se izgubio deo da vidim dedate prisutnih korisnika (vidim koliko je prisutnih ali nema link da vidim detalje IP, šta gleda...)

Pa ništa idem redom, šta je tu je. Što se tiče ažuriranja, to ću preskočiti. Kad sam ažurirao sa 2.0.6 na 2.0.11 svi postovi pisani ćirilicom su nestali (mesto slova znaci pitanja)i sve sam uradio što se moglo, međutim nisam uspeo da povratim.

U svakom slučaju još jednom hvala, ja ću još par dana ostaviti nerešenu temu, ako nađem gde je greška da javim  :)


vojislavPrijovic

Nisam uspeo da nađem problem.
Dakle definitivno je WYSIWYG bio deo, jer sada kad prekopiram tekst, vidi se normalna veličina ali sa 0px
Čak sam potražio i ostatke MOD-a koji je bio pre par godina na Forumu a radilo se o zabrani desnog klika. Sve sam pregledao i ništa.
Deinstalirao sam skoro sve MOD-ove,isprobao i na kraju vratio (ne sve) pa ih sada imam svega 10, stim da mi MOD Watermark nikako da proradi iako sam stavio noviju verzij i sve uradio po uputsvima.
U dnevniku grešaka za poslednjih 40 sati samo tri i to što su članovi pogrešno uneli lozinku.

Puno sam naučio za ovih par dana, ponovo se potsetio o svim mogućnostima podešavanja... Jedno je sigurno da sam potpuno izgubio poverenje u Chrome koji, kako izađe novija verzija, sve lošije funkcioniše.

Još jednom hvala Dzonny na velikoj pomoći, jer sam ne bih ni znao odakle da počnem, Nadam se da ću u budućnosti i ja moći nekom da pomognem  :)



Dzonny

Neki stari kod sigurno koči i pravi taj problemčić, ali to je sad zeznuto pronaći naravno.
Ako ti se pojavi neka greška gledaj to da ti bude trag pa da rešavaš jer možda i tako pronađeš uzročnik ovoga.
Ne znam na kojoj si sada php verziji, trebao bi možda da vidiš da to apdejtuješ, a odmah za tim i verziju foruma jer ti nije rešenje da ostaješ večno na 2.0.11.

Kada sve to ažuriraš možda ti i problem bude rešen, a u svakom slučaju obzirom da koristiš default temu, možda nije loša ideja ni da nekad uradiš large upgrade i onda instaliraš ponovo modove koji su ti potrebni, korak po korak.

vojislavPrijovic

Hvala  :)

Kad mi vreme doyvoli pokušaću, korak po korak  8)


Dzonny

Isto ako se dobro sećam :D
Doduše, do sada je nadam se popravio problem :)

Advertisement: