Advertisement:

Author Topic: Export baze  (Read 17028 times)

Offline nirre

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 168
  • Gender: Male
    • Savez studenata farmacije
Export baze
« on: May 13, 2008, 05:05:33 AM »
Naime,imam problema sa hostom i ocu da ga mijenjam e sada me intereszuje kada idem na export baze iz phpmyadmin meni tamo dosta nekih stvari za cekiranje,pojma nemam pa me interesuje kako to da izvedem da sacuvam u komp da bih onda to import-ovao na drugi hosting?

Offline Waske

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 185
  • Gender: Male
Re: Export baze
« Reply #1 on: May 13, 2008, 07:24:33 AM »
Pa potraži malo tamo ima opcija EXPORT !!!

Offline nirre

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 168
  • Gender: Male
    • Savez studenata farmacije
Re: Export baze
« Reply #2 on: May 13, 2008, 08:05:02 AM »
Ma znam to i ja klkinem tu ali tu ima dosta stvari za cekiranje a ja ne znam sta sve cekirati pa da to ne bude pogresno?

Offline MarkoWeb

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,690
  • Gender: Male
    • A2-Soft.Com - Web Portal
Re: Export baze
« Reply #3 on: May 13, 2008, 09:24:43 AM »
Selektujes sve iz baze, cekiras gzip/bzip zavisno sta imas u sustini je svejedno i to je to

Offline nirre

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 168
  • Gender: Male
    • Savez studenata farmacije
Re: Export baze
« Reply #4 on: May 24, 2008, 07:21:39 AM »
Izvukoh bazu i sada me interesuje ima li kakvih problema sto je citava baza u jedno fajlu?

Offline dioda

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 374
  • Gender: Male
Re: Export baze
« Reply #5 on: May 24, 2008, 08:46:08 AM »
tako i treba da bude - ime_baze.sql

Offline nirre

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 168
  • Gender: Male
    • Savez studenata farmacije
Re: Export baze
« Reply #6 on: May 24, 2008, 09:15:37 AM »
super,meni je tako
i znaci kad hocu da vratim idem na import i samo to importujem a on ce sam posle da napravi tabele?

Offline MarkoWeb

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,690
  • Gender: Male
    • A2-Soft.Com - Web Portal
Re: Export baze
« Reply #7 on: May 24, 2008, 09:28:13 AM »
pakuj bazu u zip, gzip, itd manje zauzima...

Offline dioda

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 374
  • Gender: Male
Re: Export baze
« Reply #8 on: May 24, 2008, 12:41:51 PM »
super,meni je tako
i znaci kad hocu da vratim idem na import i samo to importujem a on ce sam posle da napravi tabele?

tacno tako...
kao sto marko kaze ako ti je baza velika izaberi gzip kada radis backup..

Offline nirre

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 168
  • Gender: Male
    • Savez studenata farmacije
Re: Export baze
« Reply #9 on: May 24, 2008, 12:43:10 PM »
mala je baza(oko 11MB) i srecom izvukoh je sa free hosta

Offline MarkoWeb

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,690
  • Gender: Male
    • A2-Soft.Com - Web Portal
Re: Export baze
« Reply #10 on: May 24, 2008, 02:57:47 PM »
ako je 11mb raspakovana zapakovana ce biti ~2 ;)

Offline pundravac

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 31
Re: Export baze
« Reply #11 on: August 04, 2008, 01:41:31 AM »
Pozdrav svima!

Moze li neko da mi objasni kako da importujem bazu.
Zelim da napravim identicnu kopiju foruma u lokalu, radi testiranja modova i sl.  Takodje i ako bude poterbe  da je uvezem na online forum.

Hvala!

Offline nirre

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 168
  • Gender: Male
    • Savez studenata farmacije
Re: Export baze
« Reply #12 on: August 04, 2008, 05:16:01 AM »
Otvori phpmyadmin i na pocetnoj strani vidjeces da pise IMPORT,tu klikni i kad ti otvori novi prozor,odaberes bazu i kliknes GO

Offline pundravac

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 31
Re: Export baze
« Reply #13 on: August 04, 2008, 02:52:08 PM »
Pozdrav!

Da postavim pitanje ovako, ako imporujem bazu preko phpmyadmin-a, i iskopiram sorce ( foruma ) sa servera u lokalni direktorijum, forum bi trebalo da se poveze sa bazom i da radi na lokalnom serveru? ( za sada neradi)

Offline miregrobar

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 60
  • Gender: Male
    • SC Gaming
Re: Export baze
« Reply #14 on: August 04, 2008, 03:21:39 PM »
Pozdrav!

Da postavim pitanje ovako, ako imporujem bazu preko phpmyadmin-a, i iskopiram sorce ( foruma ) sa servera u lokalni direktorijum, forum bi trebalo da se poveze sa bazom i da radi na lokalnom serveru? ( za sada neradi)

Moras u settings.php da podesis podatke za novu bazu kao i u admin panelu za root do tema koje koristis.



Ja ovako extraktujem bazu za sve php sisteme,bilo to smf ili neki drugi i nisam do sada imao problema sa importom baze.Znaci udjes u bazu foruma i kliknes gore export i pojavice ti se dijalog kao na slici dole.Podesi ovako kao ja i samo kliknes na Go
Naravno dole upises koji god hoces naziv za fajl koji skidas  ;)
« Last Edit: August 04, 2008, 03:25:30 PM by miregrobar »

Offline pundravac

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 31
Re: Export baze
« Reply #15 on: August 04, 2008, 06:36:11 PM »
Pozdrav!

E, uspelo. Hvala  miregrobar- majstoru! na pomoci!

Offline X3mE

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 476
  • Gender: Male
  • The more I C, the less I see.
    • Lolmao.info - The site that makes you laugh!
Re: Export baze
« Reply #16 on: August 05, 2008, 09:02:19 AM »
Da ne bi morao da ispravljaš sva podešavanja ručno, nakon promene hosta, skineš fajl po imenu Repair Settings i on ti sve odradi.

http://www.simplemachines.org/download/?tools
Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is - never try.

My mods:
OS & Browser Detection (1.5 is out!) | Skype Profile Field | GTalk Profile Field | AllCaps Blocker | SMF Syntax Highlighter (Beta) + 2 in development!

Personal websites:
Mobilize.rs (and forum) | Lolmao.info



Offline dan555

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 654
    • SF tim
Re: Export baze
« Reply #17 on: August 05, 2008, 09:44:36 AM »
Ne odradi baš sve, treba promeniti i za neke modove (galerija, arkade...) ako su instalirani.

Offline X3mE

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 476
  • Gender: Male
  • The more I C, the less I see.
    • Lolmao.info - The site that makes you laugh!
Re: Export baze
« Reply #18 on: August 05, 2008, 10:47:55 AM »
Pa dobro, 3rd party modovi se ne računaju.
Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is - never try.

My mods:
OS & Browser Detection (1.5 is out!) | Skype Profile Field | GTalk Profile Field | AllCaps Blocker | SMF Syntax Highlighter (Beta) + 2 in development!

Personal websites:
Mobilize.rs (and forum) | Lolmao.info



Offline pundravac

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 31
Re: Export baze
« Reply #19 on: August 05, 2008, 03:44:02 PM »
Pozdrav!

Za sada sve radi, i mislim da je ovako bolje da peske resavam probleme radi ucenja!