Advertisement:

Author Topic: reCAPTCHA for SMF  (Read 410102 times)

Offline Lum-chan

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 88
  • Gender: Male
  • Lum-chan is cute!
    • The World of Urusei Yatsura's Lum
Re: reCAPTCHA for SMF
« Reply #740 on: July 15, 2015, 04:20:35 AM »
Thanks for providing the update for reCAPTCHA.

The newone works without any problems (no errormessages, but I had to re-issue the keys). The only thing that bothers me is the used language (on my machine tested only) in the reCAPTCH image. It shows as Japanese characters. As I'm using the dutch language on my site, this will be confusing to those who are not able to read Japanese.

Any reason for this?

I'm using Firefox 24.8.1ESR (EN-US). The forum runs on SMF 2.0.10.

[edit]
Tested again but with IE 8.0. It show the images with the correct used forum-language (Dutch)
Can't figure out why Firefox wants to display this in Japanese, tho
[/edit]
Lum-chan


Offline Kanman

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 67
  • Gender: Male
Re: reCAPTCHA for SMF
« Reply #741 on: July 15, 2015, 04:50:55 AM »
It seems google identify your firefox as Japanese.
What's your computer language set up? Did you set your google account to Japanese?
Maybe your browser is set-up to go through a proxy?

I do have an Dutch 2.0.10 and browsing with Firefox 39.0(NL)

Have you received complains about this from users?

Offline Lum-chan

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 88
  • Gender: Male
  • Lum-chan is cute!
    • The World of Urusei Yatsura's Lum
Re: reCAPTCHA for SMF
« Reply #742 on: July 15, 2015, 05:21:47 AM »
@KanMan: My computer is using the EN-US language (I'm Dutch but I always use Software in English).
No proxy is used in Firefox and the default language in Google is shown as English (all pages are shown in English too).
I have received no complains from users yet.

As a test I disabled all extensions and plugins in Firefox, but this didn't help (cleaned the cache too, in case of)

In Firefox, enable of disable geo.enabled and restarting doesn't help

http://www.passat35i-forum.nl/forum/index.php?action=register

[edit]
Problem Solved!

I removed this in Firefox:
Options -> Content -> Choose your preferred language for displaying pages -> Japanese [jpn]

This was all my own fault, but might be helpful to other people
[edit]
« Last Edit: July 15, 2015, 05:44:57 AM by Lum-chan »
Lum-chan


Offline 青山 素子

  • Server Team
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 17,068
  • 戦場ヶ原、蕩れ!
    • srvrguy on GitHub
    • @motokochan on Twitter
    • Nekomusume Moe
Re: reCAPTCHA for SMF
« Reply #743 on: July 15, 2015, 02:34:34 PM »
Yeah, looks like your browser was sending "ja" as the preferred language. reCAPTCHA itself handles the language for display, this modification doesn't try to override the autodetect.
Motoko-chan
Director, Simple Machines

Note: Unless otherwise stated, my posts are not representative of any official position or opinion of Simple Machines.


Offline RE3A

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 10
Re: reCAPTCHA for SMF
« Reply #744 on: August 14, 2015, 08:12:15 AM »
Yeah, looks like your browser was sending "ja" as the preferred language. reCAPTCHA itself handles the language for display, this modification doesn't try to override the autodetect.
Hi 青山 素子!
Love the mod, looks perfect and for me everything works great, but I have a problem with my mobile template.
The mod looks 10/10 in my full site for PC but does not show in mobile version. When I install the mod I have an error message (attachment called "1a").
And the 2 advices for smf4mobile are the next "2a" and "3a".
I dont have in my .php the code of third image when I have to add: }
Myabe this is the problem but I do not have any idea about web design  :'(

Could you help me with this? I know this is not a mod problem, is about my mobile version template but I appreciate your help. Thank you for all!

If you want to test my site is
Code: [Select]
mencouture.com

Offline wanashen

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Re: reCAPTCHA for SMF
« Reply #745 on: September 16, 2015, 04:25:26 PM »
hey im trying to setup recaptcha on my site but i have a problem

i installed recaptcha and added the codes in settings but when i disable the normal verification methods from smf recaptcha is disabled too

Offline 青山 素子

  • Server Team
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 17,068
  • 戦場ヶ原、蕩れ!
    • srvrguy on GitHub
    • @motokochan on Twitter
    • Nekomusume Moe
Re: reCAPTCHA for SMF
« Reply #746 on: September 16, 2015, 09:08:54 PM »
You need to leave visual verification turned on. When the modification is installed, it replaces the built-in system.
Motoko-chan
Director, Simple Machines

Note: Unless otherwise stated, my posts are not representative of any official position or opinion of Simple Machines.


Offline wanashen

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Re: reCAPTCHA for SMF
« Reply #747 on: September 16, 2015, 09:58:57 PM »
You need to leave visual verification turned on. When the modification is installed, it replaces the built-in system.

The letters you typed don't match the letters that were shown in the picture.

is now the error messsage when i try to register

Offline 青山 素子

  • Server Team
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 17,068
  • 戦場ヶ原、蕩れ!
    • srvrguy on GitHub
    • @motokochan on Twitter
    • Nekomusume Moe
Re: reCAPTCHA for SMF
« Reply #748 on: September 17, 2015, 01:50:52 AM »
Odd. I can't reproduce. Please make sure the codes you entered are correct and there are no spaces before or after them. Also, make sure they are for the correct domain.
Motoko-chan
Director, Simple Machines

Note: Unless otherwise stated, my posts are not representative of any official position or opinion of Simple Machines.


Offline wanashen

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Re: reCAPTCHA for SMF
« Reply #749 on: September 17, 2015, 02:29:51 AM »
Odd. I can't reproduce. Please make sure the codes you entered are correct and there are no spaces before or after them. Also, make sure they are for the correct domain.

the codes are correct, no spaces and correct domain but i think the old verification code is somewhere in the background ....its the same error message that i see on this page when the code is incorrect

Code: [Select]
The letters you typed don't match the letters that were shown in the picture.

Offline wanashen

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Re: reCAPTCHA for SMF
« Reply #750 on: September 18, 2015, 05:39:59 AM »
im using the redsy theme ...if thats important

Offline 青山 素子

  • Server Team
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 17,068
  • 戦場ヶ原、蕩れ!
    • srvrguy on GitHub
    • @motokochan on Twitter
    • Nekomusume Moe
Re: reCAPTCHA for SMF
« Reply #751 on: September 18, 2015, 03:59:27 PM »
Potentially. Does it work on the default theme?

Sorry for the slow response, dealing with some family/medical things.
Motoko-chan
Director, Simple Machines

Note: Unless otherwise stated, my posts are not representative of any official position or opinion of Simple Machines.


Offline wanashen

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Re: reCAPTCHA for SMF
« Reply #752 on: September 18, 2015, 09:49:52 PM »
nope same error ;(

Offline 青山 素子

  • Server Team
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 17,068
  • 戦場ヶ原、蕩れ!
    • srvrguy on GitHub
    • @motokochan on Twitter
    • Nekomusume Moe
Re: reCAPTCHA for SMF
« Reply #753 on: September 20, 2015, 12:37:54 AM »
nope same error ;(

Hmmm. Send me a PM and as soon as I have a chance I'll see what I can do to help you with the issue.
Motoko-chan
Director, Simple Machines

Note: Unless otherwise stated, my posts are not representative of any official position or opinion of Simple Machines.


Offline wanashen

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Re: reCAPTCHA for SMF
« Reply #754 on: September 21, 2015, 12:55:34 AM »
nope same error ;(

Hmmm. Send me a PM and as soon as I have a chance I'll see what I can do to help you with the issue.

reinstalled the forum > installed recaptcha > enabled recaptcha > insert google codes > same error  :'(

Offline Nytwyng

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: reCAPTCHA for SMF
« Reply #755 on: September 25, 2015, 12:21:27 AM »
Odd. I can't reproduce. Please make sure the codes you entered are correct and there are no spaces before or after them. Also, make sure they are for the correct domain.

the codes are correct, no spaces and correct domain but i think the old verification code is somewhere in the background ....its the same error message that i see on this page when the code is incorrect

Code: [Select]
The letters you typed don't match the letters that were shown in the picture.
For what it's worth, I'm having the same issue, myself.

Offline Starz0r

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 88
Re: reCAPTCHA for SMF
« Reply #756 on: October 19, 2015, 08:34:55 AM »
Not a huge problem

http://puu.sh/kPNLv/5298c9fb1d.png

But the alignment is completely off, I hope you can fix it eventually though.

Other than that, this mod has been completely useful in catching harmful spam bots (even though my questions are secure to my community)

Offline 青山 素子

  • Server Team
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 17,068
  • 戦場ヶ原、蕩れ!
    • srvrguy on GitHub
    • @motokochan on Twitter
    • Nekomusume Moe
Re: reCAPTCHA for SMF
« Reply #757 on: October 19, 2015, 11:24:25 PM »
But the alignment is completely off, I hope you can fix it eventually though.

Looks like a custom theme. You'll need to add the following CSS to your theme's stylesheet:

Code: [Select]
.g-recaptcha div div
{
margin: auto;
}
Motoko-chan
Director, Simple Machines

Note: Unless otherwise stated, my posts are not representative of any official position or opinion of Simple Machines.


Offline Starz0r

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 88
Re: reCAPTCHA for SMF
« Reply #758 on: October 20, 2015, 06:58:57 PM »
But the alignment is completely off, I hope you can fix it eventually though.

Looks like a custom theme. You'll need to add the following CSS to your theme's stylesheet:

Code: [Select]
.g-recaptcha div div
{
margin: auto;
}

This didn't seem to fix it, it also broke my quick login modal button :(

Offline rtil

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 51
Re: reCAPTCHA for SMF
« Reply #759 on: November 15, 2015, 11:44:06 PM »
You need to leave visual verification turned on. When the modification is installed, it replaces the built-in system.

The letters you typed don't match the letters that were shown in the picture.

is now the error messsage when i try to register

just chiming in to say that my forum is now also throwing this error. recaptcha used to work but now it does this instead. http://www.thebackalleys.com/forum/register/
« Last Edit: November 16, 2015, 12:27:11 AM by rtil »