Advertisement:

Author Topic: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek  (Read 59412 times)

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,526
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« on: June 30, 2008, 05:12:53 AM »
Bu ipucu sayesinde, forum ana sayfasındaki kategoriler, bölümler iki sütun halinde listeleniyor. Belki tema yapımcıları için güzel bir fikir olabilir.

BoardIndex.template.php

Bul:

Code: [Select]
/* Each category in categories is made up of:
Değiştir:

Code: [Select]
// How many categories do we have?
$category_count = count($context['categories']);

// Mod it and see if it is an odd number or not.
$category_left_count = $category_count % 2;

// Lucky, its even.
if($category_left_count == 0)
// Just divide it and calculate cat per column.
$category_per_column = $category_count / 2;
else
// Opps, odd number. We just need integer, so add the left part after you divide.
$category_per_column = (($category_count - $category_left_count) / 2) + $category_left_count;

// Keep track of the categories you echoed.
$counter = 0;

// Here comes the table.
echo '
<table>
<tr>';

/* Each category in categories is made up of:

Bul:

Code: [Select]
echo '
<div class="tborder" style="margin-top: ' , $first ? '0;' : '1ex;' , '' , $context['browser']['needs_size_fix'] && !$context['browser']['is_ie6'] ? 'width: 100%;' : '', '">

Değiştir:

Code: [Select]
// Pass to a new column if reset.
if($counter == 0)
echo '
<td width="50%" style="vertical-align: top;">';

echo '
<div class="tborder" style="margin-top: 1ex;' , '' , $context['browser']['needs_size_fix'] && !$context['browser']['is_ie6'] ? 'width: 100%;' : '', '">

Bul:

Code: [Select]
}
echo '
</div>';
}

Değiştir:

Code: [Select]
}
echo '
</div>';

// Increase the number cats echoed.
$counter = $counter + 1;

// If we displayed enough cats, pass to new column
if($counter == $category_per_column) {
echo '
</td>';

// Reset the tracker.
$counter = 0;
}
}

// We need to close the column if it was an odd number.
if($category_left_count != 0)
echo '
</td>';

// Close the table.
echo '
</tr>
</table>';

Kodlardaki 2 rakamlarını 3 olarak değiştirirek 3 sütun haline de getirebilirsiniz.

Bir süre burada durduktan sonra İpuçları ve Hileler bölümüne taşınacak.

Tamamiyle [SiNaN] yapımıdır.
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline BuЯЯЯЯaK

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,124
  • Gender: Male
  • Burak
    • dinle sevgili
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #1 on: June 30, 2008, 05:52:57 AM »
Bi ekran görüntüsü veya demo olsaydı tam anlamadım sanırım =)

Offline Ni©holąś™

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 226
  • Gender: Male
    • Sagopa Kajmer ve Kuvvetmira Fan Sitesi
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #2 on: June 30, 2008, 06:06:37 AM »
bende anlamadım bi caps verirmisin..

sajT®

  • Guest
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #3 on: June 30, 2008, 01:11:02 PM »
Bence Çok Güzel Bir Düşünce Bir Temamda Bu Kodları Kullanabilir miyim [SiNaN]?


« Last Edit: June 30, 2008, 01:12:52 PM by Tias »

sajT®

  • Guest
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #4 on: June 30, 2008, 01:27:54 PM »
Code: [Select]
<table>
<tr>';
/* Each category in categories is made up of:

Kodları Yerine

Code: [Select]
<table width="100%">
<tr>';
/* Each category in categories is made up of:

Kodlarını Yaparsanız Şöyle Oluyor;




Sizce Hangisi Daha Hoş Duruyor?
ya Sence [SiNaN] :)

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,526
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #5 on: July 01, 2008, 02:43:02 AM »
Ekran görüntüsü ekte.

Tias, içleri boş olduğu için yayılmıyor olabilir. Yaptığını IE'de de kontrol eder misin?
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline d-gan

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 258
  • Gender: Male
    • ClioClubTR
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #6 on: July 01, 2008, 05:17:45 AM »
evet 2 ay önce yaptım ama sadece css olarak kullandım...

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,526
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #7 on: July 01, 2008, 05:19:40 AM »
evet 2 ay önce yaptım ama sadece css olarak kullandım...

Sadece CSS kullandım demek istediniz sanırım. Bizimle de paylaşır mısınız?
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline intFUSE

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 424
  • Gender: Male
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #8 on: July 04, 2008, 06:56:09 AM »
paylaşmaz o :D teşekkürler [SiNaN]  ;)

Offline BuЯЯЯЯaK

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,124
  • Gender: Male
  • Burak
    • dinle sevgili
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #9 on: July 04, 2008, 06:59:20 AM »
aslında o kısma bi div veri height: 50%; widht:50%; olsa mantık olarak  şkşye ayırır gibime geliyor ama denemeden bişey diyemem

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,526
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #10 on: July 04, 2008, 07:06:40 AM »
Deneyebilirsen gerçekten merak ettim Burak. CCS ile alakalı bildiklerim php'yi işin içine kIdan bunun mümkün olmadığını söylüyor.
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline BuЯЯЯЯaK

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,124
  • Gender: Male
  • Burak
    • dinle sevgili
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #11 on: July 04, 2008, 07:08:54 AM »
Tmm deneyelim bekleyin :P

Offline Hoochie Coochie Man

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 5,135
  • Gender: Male
    • İstanblues.org
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #12 on: July 04, 2008, 07:24:08 AM »
Evet bu tüyoyu ilk burada görmüştüm..
Teşekkürler Sİnan..
İnadına SMF 1.1.X

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,526
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #13 on: July 04, 2008, 07:28:54 AM »
Alundra onu farklı bir şekilde yapıyor. :)
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline BuЯЯЯЯaK

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,124
  • Gender: Male
  • Burak
    • dinle sevgili
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #14 on: July 04, 2008, 07:29:41 AM »
http://img356.imageshack.us/img356/750/adszqd7.jpg

Sanırım biraz daha uğraşırsam kısmet aynısı olabilir şuan fazla uğraşamadım

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,526
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #15 on: July 04, 2008, 07:37:07 AM »
Mahzuru yoksa kodları görmek istiyorum zaten Burak. :) CSS tahminimden daha esnekmiş demek.
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline BuЯЯЯЯaK

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,124
  • Gender: Male
  • Burak
    • dinle sevgili
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #16 on: July 04, 2008, 07:41:13 AM »
<div style="float:left;width:48%;height: 50%;">tablo alanı  </div>

Dediğim gibi bi kaç kod daha eklenirse aynı görüntüyü yakalayabiliriz =)

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,526
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #17 on: July 04, 2008, 07:49:31 AM »
Anladım. Ama yüzdelere her zaman güvenemiyorum. :)

Mantıklı ama tebrik ederim.
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline Alpay

  • Local Moderator
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 3,636
  • Gender: Male
  • test
    • Personal Web Page
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #18 on: July 04, 2008, 03:37:22 PM »
Sinan Alundra'nin ki gibi nasıl yapabiliriz ? İstedigimiz bölümleri bölmek, istemedigiklerimiz %100 lük kalması gibi.

Offline Mr.CoWbOy

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 306
  • Gender: Male
    • Silkroad Online - Turkiye
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #19 on: August 15, 2008, 11:27:42 AM »
Ellerine sağlık sinan yine döktürmüşsün..

Bu olayın benzeri bir şey istiyorum , konuyu bulamadan önce bakmıştım..

http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=255780.0

yardımcı olabilirmisin?

teşekkürler..

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,526
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #20 on: August 18, 2008, 09:02:05 AM »
Ellerine sağlık sinan yine döktürmüşsün..

Bu olayın benzeri bir şey istiyorum , konuyu bulamadan önce bakmıştım..

http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=255780.0

yardımcı olabilirmisin?

teşekkürler..

BoardIndex.php

Bul:

Code: [Select]
<table border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="5" class="bordercolor" style="margin-top: 1px;">';

/* Each board in each category's boards has:

Değiştir:

Code: [Select]
      <table width="100%">';

// DIV BOARDS EDIT
$counter = 0;
// DIV BOARDS EDIT

/* Each board in each category's boards has:

Bul:

Code: [Select]
foreach ($category['boards'] as $board)
{

Değiştir:

Code: [Select]
foreach ($category['boards'] as $board)
{

// DIV BOARDS EDIT
if($counter == 0)
echo '<tr>';

            echo '<td ', count($category['boards']) < 2 ? 'width="100%"' : 'width="50%"', '>
<table border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="5" class="bordercolor">';
// DIV BOARDS EDIT

Bul:

Code: [Select]
</tr>';
}
}
echo '
</table>';
}

Değiştir:

Code: [Select]
</tr>';
}

// DIV BOARDS EDIT
echo '
</table>
</td>';

$counter = $counter + 1;

if($counter == 2) {
$counter = 0;

echo '</tr>';
}
// DIV BOARDS EDIT

}

// DIV BOARDS EDIT
         if(count($category['boards']) % 2 != 0 && count($category['boards']) > 1)
            echo '<td>&nbsp;</td>
               </tr>';
         elseif(count($category['boards']) < 2)
            echo '
               </tr>';
// DIV BOARDS EDIT

echo '
</table>';
}

Teknik olarak çalışıyor, biraz css düzeltmesi yapmanız gerekebilir ama. Gerisini tema yapımcılarına bırakıyorum.
« Last Edit: August 23, 2008, 01:15:14 PM by [SiNaN] »
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline BuЯЯЯЯaK

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,124
  • Gender: Male
  • Burak
    • dinle sevgili
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #21 on: August 20, 2008, 04:32:49 PM »
Sinan üzgünüm olmadı zamanında bende çok uğraşmıştım .


Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,526
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #22 on: August 20, 2008, 05:30:49 PM »
Neresi olmadı Burak? Bir daha yapıp resim mi eklemeliyim? :P
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline BuЯЯЯЯaK

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,124
  • Gender: Male
  • Burak
    • dinle sevgili
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #23 on: August 20, 2008, 05:44:10 PM »
Senin yaptığında az çok sorun var gibime geldi sinan üstüne bieşyler ekledim sanırım düzeldi gibi oldu :D

Tek bölümlü kategorilerde sayfanın 4/1 ine yerleştirmeye çalışıyor .

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,526
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #24 on: August 20, 2008, 06:01:01 PM »
Olabilir, bölüm sayısı 2'den az olursa kodların hali ne olur bilmiyorum. Bir ara bir daha bakarım. O alanlara belirli bir yükseklik de atandığında gayet güzel duruyor.
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline BuЯЯЯЯaK

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,124
  • Gender: Male
  • Burak
    • dinle sevgili
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #25 on: August 20, 2008, 06:11:51 PM »
Valla ben yapıyom bişeyler çıkıyor sinan =)

Sadece kategorilerle catbgnin arasında padding bırakıyor onun sebebini bulamadım

Onuda windowbg ile aynı renk yaptım belli olmuyor :D

Offline BuЯЯЯЯaK

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,124
  • Gender: Male
  • Burak
    • dinle sevgili
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #26 on: August 20, 2008, 11:01:07 PM »


 :P

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,526
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #27 on: August 23, 2008, 01:16:07 PM »
Üstteki mesajımdaki kodları düzenledim. Tek bölüm olduğunda da sorunsuz çalışıyor.
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline Mr.CoWbOy

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 306
  • Gender: Male
    • Silkroad Online - Turkiye
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #28 on: August 23, 2008, 07:22:09 PM »
bi süredir giremiyordum.. çok sevindim en kısa süre içinde deneyeceğim.. teşekkür ederim SiNaN.

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,526
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #29 on: August 23, 2008, 07:38:12 PM »
Önemli değil. Burak Greet adlı temasında kullanmış kodları, isterseniz onu da inceleyebilirsiniz.
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline [-Delete-]

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 385
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #30 on: August 27, 2008, 07:38:49 AM »


 :P

çok güzel görünüyor biraz daha geliştirilirse harika olucak diye düşünüyorum :)
Pess..!

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,526
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #31 on: August 27, 2008, 12:11:19 PM »
O tema yayınlandı. Adı Greet olması lazım.
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline ozzm

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 14
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #32 on: October 14, 2008, 12:15:05 PM »
BoardIndex.template.php  de   bunları  hiçbirini  bulamıyorum ben?

renkli tema  kullanıyorum
By burakyapımlı


bana yardimci olursanız  cok sevinirim  :(

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,526
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #33 on: October 20, 2008, 06:57:09 AM »
BoardIndex.template.php dosyanızı buraya eklerseniz bakabiliriz.
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline Blaguvest

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 37
    • RabsDigital
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #34 on: June 07, 2009, 02:04:16 AM »
merhaba arkadaslar benim sorunum tablolari ayni boyutlandirmak nasil yapabilirim




resimde gorulu gibi karma karisik bir hal aldi

Offline Blaguvest

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 37
    • RabsDigital
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #35 on: June 07, 2009, 08:29:04 AM »
arkadasalr resimde gosterdim hangi alanlari yardimci olabilirmisiniz boyutlandirabilirmiyiz ? nasil yapabilirim nerden baslamalliyim
 

Offline Yağız...

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 10,811
  • Gender: Male
    • MMO Browser
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #36 on: June 07, 2009, 08:37:15 AM »
SMF 2.0'a uyguladınız sanırım. Kodlar SMF 2.0 sürümüne uyumlu değil.

Offline Blaguvest

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 37
    • RabsDigital
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #37 on: June 07, 2009, 08:50:05 AM »
ewet 2 uyguladim him 1 surumunu kullansan resimde gosterdim tablo alanlarini nasil boyutlandirabilirim

Offline Yağız...

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 10,811
  • Gender: Male
    • MMO Browser
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #38 on: June 07, 2009, 08:55:13 AM »
1.x'te hata olmadığından ayarlama yapmanıza gerek yok.

Offline ოկtђ

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 858
  • Gender: Male
  • Burak
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #39 on: June 11, 2009, 05:22:09 AM »
Ellerine sağlık sinan yine döktürmüşsün..

Bu olayın benzeri bir şey istiyorum , konuyu bulamadan önce bakmıştım..

http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=255780.0

yardımcı olabilirmisin?

teşekkürler..

BoardIndex.php

Bul:

Code: [Select]
<table border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="5" class="bordercolor" style="margin-top: 1px;">';

/* Each board in each category's boards has:

Değiştir:

Code: [Select]
      <table width="100%">';

// DIV BOARDS EDIT
$counter = 0;
// DIV BOARDS EDIT

/* Each board in each category's boards has:

Bul:

Code: [Select]
foreach ($category['boards'] as $board)
{

Değiştir:

Code: [Select]
foreach ($category['boards'] as $board)
{

// DIV BOARDS EDIT
if($counter == 0)
echo '<tr>';

            echo '<td ', count($category['boards']) < 2 ? 'width="100%"' : 'width="50%"', '>
<table border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="5" class="bordercolor">';
// DIV BOARDS EDIT

Bul:

Code: [Select]
</tr>';
}
}
echo '
</table>';
}

Değiştir:

Code: [Select]
</tr>';
}

// DIV BOARDS EDIT
echo '
</table>
</td>';

$counter = $counter + 1;

if($counter == 2) {
$counter = 0;

echo '</tr>';
}
// DIV BOARDS EDIT

}

// DIV BOARDS EDIT
         if(count($category['boards']) % 2 != 0 && count($category['boards']) > 1)
            echo '<td>&nbsp;</td>
               </tr>';
         elseif(count($category['boards']) < 2)
            echo '
               </tr>';
// DIV BOARDS EDIT

echo '
</table>';
}

Teknik olarak çalışıyor, biraz css düzeltmesi yapmanız gerekebilir ama. Gerisini tema yapımcılarına bırakıyorum.


Sinan Abi bunu smf 2.0'da nasıl kullanırız?

Offline Alpay

  • Local Moderator
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 3,636
  • Gender: Male
  • test
    • Personal Web Page
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #40 on: June 11, 2009, 06:10:36 AM »
Bir tema vardı smf 2 beta 4 için sanırsam 2-3 sütünlu board i bölmüştü . o temayı bulup uygulayabilirsiniz

Offline ოկtђ

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 858
  • Gender: Male
  • Burak
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #41 on: June 12, 2009, 04:17:58 AM »
O tasarımı gördüm.Ama benim yapmak istediğim aşağıdaki resimdeki gibi:



Offline Eshsiz

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 66
  • Gender: Male
    • Eshsiz | Sosyal Ağ
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #43 on: November 28, 2009, 04:27:54 AM »
Bu olayı belimle bölümlere ve belirli bölümlerin içerisine uygulamamız mümkün mü?

Offline romaryu

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
« Reply #44 on: December 02, 2009, 03:50:55 AM »
bunu rc2 ye nasıl uygulayabiliriz bu kodlarla rc2de yok yardımcı olursanız sevinirim