News:

Wondering if this will always be free?  See why free is better.

Main Menu

SMF 2.0 Release Candidate 1 Çıktı!

Started by Yağız..., February 05, 2009, 02:36:08 AM

Previous topic - Next topic

Özgür

Daha önce sisteminizde yüklü değilse sorun vermiyor zaten. Dediğim gibi mod önceden kurulmuş ve database de hala tabloları varsa oluyor bu sorun.

İsterseniz modu silin (kaldırmadan) tekrar kurmayı deneyin. (emin değilim ama) hatayı alacaksınız gibi geliyor.
So Long

Yağız...

1) 2.0 Beta 4 kur.
2) Database'e işleyen bir modifikasyon kur.
3) 2.0 RC 1 sürümüne güncelle(güncellerken modifikasyonu yükleme).
4) Kurduğun modifikasyonu tekrar kur.

Bu aşamalarla dener misin :)

WeBSe@

Quote from: Özgür´ on February 05, 2009, 05:32:39 PM
Daha önce sisteminizde yüklü değilse sorun vermiyor zaten. Dediğim gibi mod önceden kurulmuş ve database de hala tabloları varsa oluyor bu sorun.

Yeni güncellemelerde modları kaldırmakta yarar oluyor genelde. upragade ettikten sonra yeniden modları kurduğunuzda sorun yaşamıyorsunuz. Ben bunu çok defa sınadım ve denedim. Daha önceki versiyonları kurarken ve upragade ederken.   Bu tip konuların çözümü bence bu sekilde net olarak çözüme ulaşıyor...

Özgür

Quote from: WeBSe@ on February 05, 2009, 05:35:04 PM

Yeni güncellemelerde modları kaldırmakta yarar oluyor genelde. upragade ettikten sonra yeniden modları kurduğunuzda sorun yaşamıyorsunuz. Ben bunu çok defa sınadım ve denedim. Daha önceki versiyonları kurarken ve upragade ederken.   Bu tip konuların çözümü bence bu sekilde net olarak çözüme ulaşıyor...

Aynı dili konuşuyoruz değil mi? Yok yani ben türkçe dışına bir dil konuşuyorsam söyleyin. Upgrade'den önce kaldırdığım modları şimdi geri kurarken hatayla karşılaşıyorum diyorum.
İnanın sizin kadar da tecrübem var, ve bahsettiğiniz şeyi smf'yi ilk kullandığım günden beridir biliyorum.
So Long

Kermit

Zaten patch ile upgrade yapilmadigi zaman modlar otomatik olarak siliniyor,ama tabi bazi modlarda silinirken veritabanina eklenen tablodur,yeni parametredir silinmiyor maalesef,suan baya yorgunum ama yarin ilk firsatta bu olayi localde deniycem,sonucu bu basliktan bildiririm
My Mods
Please don't PM/mail me for support,unless i invite you
Formerly known as Duncan85
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."

A. Einstein

Balaban

Quote from: Yağız on February 05, 2009, 12:07:40 PM
Quote from: NoPasaran on February 05, 2009, 10:57:28 AM
Bekleyelim biraz daha..

Admine düşerse güncelleriz yok düşmezse kurarız yeniden..

Hiç kasmaya gerek yok bence..
Düşmez boşuna bekleme...

neden ?
.

BahanesiBoL

Quote from: WeBSe@ on February 05, 2009, 05:35:04 PM

Yeni güncellemelerde modları kaldırmakta yarar oluyor genelde. upragade ettikten sonra yeniden modları kurduğunuzda sorun yaşamıyorsunuz. Ben bunu çok defa sınadım ve denedim. Daha önceki versiyonları kurarken ve upragade ederken.   Bu tip konuların çözümü bence bu sekilde net olarak çözüme ulaşıyor...

Modu kaldırsanızda veritabanına girilen veri silinmiyor. Sadece dosyalarda yapılan değişiklikler geri alınıyor. Veritabanına veri giren birçok moda böyle hemen hemen hepside diyebiliriz.  Özgürün sorunuda burada silinmeyen veriler. Smf güncellerken modu tekrar kurmak istediğinde veritabanındaki veri ile kurarken ki veri çakışıp hata veriyor sanırım.

Özgür sorununun çözümü hakkında bir bilgim yok maalesef :(

soulfather

Quote from: BrKn* on February 05, 2009, 05:00:46 PM
Quote from: S e r s e r i on February 05, 2009, 03:33:55 PM
Sanırım Admin.turkish.phpde 495. satırda eksik (') var veya benden kaynaklanan bir sorun :) Hata alırsanız Türkçe karsılığı ' ve '; kodları arasına alırsanız düzelir.

verdim üst mesajlarda ben s e r s e r i :)
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=290651.msg1914134#msg1914134

Yağızda eklemiş ilk mesaja zaten teşekkürler.

bunu ben yaptım ama hala hata var

Tema Ayrıştırma Hatası!
/cache/lang_Admin_turkish_default.php adındaki tema veya dil dosyasının yüklenmesinde sorun var. Lütfen söz dizimini denetleyin ve tekrar deneyin, tek tire işaretleri önünde tek yatık çizgiler olmalı (') ve tek yatık çizgi kullanacaksanız iki tane yazmalısınız (\). PHP kodlarında hatayı daha belirgin görmek istiyorsanız, doğrudan dosyaya erişmeyi deneyin.

Tekrar denemek istiyorsanız sayfayı yenileyin veya varsayılan temayı kullanın.
--------------------------------------------------------------------------------

parse error, unexpected T_STRING

localde yapıyorum onda mı acaba...

Yağız...

Quote from: justblbn99 on February 05, 2009, 06:50:27 PM
Bekleyelim biraz daha..

Düşmez boşuna bekleme...

neden ?
Çok fazla değişiklik var.

Quote from: soulfather on February 06, 2009, 12:07:00 AM
Quote from: BrKn* on February 05, 2009, 05:00:46 PM
Quote from: S e r s e r i on February 05, 2009, 03:33:55 PM
Sanırım Admin.turkish.phpde 495. satırda eksik (') var veya benden kaynaklanan bir sorun :) Hata alırsanız Türkçe karsılığı ' ve '; kodları arasına alırsanız düzelir.

verdim üst mesajlarda ben s e r s e r i :)
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=290651.msg1914134#msg1914134

Yağızda eklemiş ilk mesaja zaten teşekkürler.

bunu ben yaptım ama hala hata var

Tema Ayrıştırma Hatası!
/cache/lang_Admin_turkish_default.php adındaki tema veya dil dosyasının yüklenmesinde sorun var. Lütfen söz dizimini denetleyin ve tekrar deneyin, tek tire işaretleri önünde tek yatık çizgiler olmalı (') ve tek yatık çizgi kullanacaksanız iki tane yazmalısınız (\). PHP kodlarında hatayı daha belirgin görmek istiyorsanız, doğrudan dosyaya erişmeyi deneyin.

Tekrar denemek istiyorsanız sayfayı yenileyin veya varsayılan temayı kullanın.
--------------------------------------------------------------------------------

parse error, unexpected T_STRING

localde yapıyorum onda mı acaba...
Yönetim > Sunucu Ayarları > Cache Settings > Önbellekleme Seviyesi > Kapalı seçin ve kaydedin.
Yönetim > Forum Bakımı > Routine > Dosya Önbelleğini Temizle > Run Task Now butonuna basın.

dijitalevren

ben gelişmiş edöt istiyordum var denilmişti acaba nereden açıyoruz gelişmiş editörü..

intFUSE

Quote from: dijitalevren on February 06, 2009, 02:53:01 AM
ben gelişmiş edöt istiyordum var denilmişti acaba nereden açıyoruz gelişmiş editörü..

herkesde açık olarak varsayılsın istiyorsan.

admin panel > kullanılan tema > ayarları sıfırla > temanı seç ve orda bu tema için varsayılan üye ayarları tarzında birşey var ona tıklayıp WYSIWYG editörü seçili kıl.

eğer üyeler manuel açsın istiyorsan yanıt verme bölümündeki "A" harfi olan butona tıklamaları yeterlidir..

NoPasaran

İLETİLER VE KONULARDA

"WYSIWYG editörü devre dışı bırak"

TIKLI İSE KALDIR..

Ayrıca "temalar ve görünümler"

oradan üye seçenekleri..

"Bu tema için varsayılan (aynı zamanda ziyaretçilerin sahip olacağı) ayarları sıfırla"

tıkla orada göreceksin  zaten:
kralkartal.net SMF 2.0.8

dijitalevren

Tamam şimdi oldu ... ama kopyaladıktan sonra bazı kodlar çıkıyor temiz yapışmıyor sanırım bunlarda hallolur. mesela bir gazateden resim aldın yapıştırdın tablo kodları açık bir şekilde çıkıyor...

intFUSE

konu açıldıkdan sonra sorun olmuyorsa önemli değildir bence :)

[SiNaN]

Quote from: di_jean on February 05, 2009, 02:27:22 PM
QuoteDaha iyi veritabanı desteği.

acaba bu tam oalrak ne olyuo
herkesin bildiği gibi büyük forumların (260bin 300bin ğyeye sahip) en buyuk sıkıntısı database
acaba bunda ne gibi iyileştirilmeler yapıldı

Sıkıntısı veritabanı değil, sunucu. Bu arkadaşın imazsındaki sitesine bakabilirsiniz.

Quote from: justblbn99 on February 05, 2009, 06:50:27 PM
Bekleyelim biraz daha..

Düşmez boşuna bekleme...

neden ?

2.0 final sürümüne ulaşmadan hızlı güncelleme paketleri yazılmayacak. Beta 4'den bu yana 314 girdi yapıldığı göz önünde bulundurulursa bu pek mümkün değil zaten.

Quote from: Özgür´ on February 05, 2009, 05:12:00 PM
Sanırım bir bug var, modifikasyon kurarken karşılaşıyorum. Eğer mod daha önce sql e veri girmişse siz kaldırıp güncelleme yaptıktan sonra yeni sürümünü yüklerken database hatası veriyor.

Şuan modların xml dosyalarında kod uygulama bölümünü silerek düzeltiyorum.

Bug #2963: 'update', 'overwrite', and 'update_remove'  option for 'if_exists' on db_create_table function fails

Veritabanı fonksiyonlarında yapılan bazı değişikliklerden dolayı mevcut modifikasyonlarda böyle bir hata alacaksınız. Bunun düzeltilmesi için ciddi değişiklikler gerektiğinden RC2'ye bırakıldı.
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

foryel

bukadar uzun zamandan sonra 1. den 2. sürüme geçiliyor ne değişiklik var ne bişey aksine hatalar çıkıyor hiçmi bişey geliştirilmez

Asude

Quote from: foryel on February 06, 2009, 06:10:58 AM
bukadar uzun zamandan sonra 1. den 2. sürüme geçiliyor ne değişiklik var ne bişey aksine hatalar çıkıyor hiçmi bişey geliştirilmez

Neye dayanarak bunu söylüyorsunuz? Şu an mesaj yazdığınız foruma dahi bakarak değişiklikleri görebilirsiniz.

Özgür

Teşekkürler @Blue Dream,

Bu bug 1.1.8 den geçenleri çok zorlayacaktır. Yani kullandıkları modları 2.0a geçince kullanmak isterlerse sorun yaşayacaklar.  Bence Rc2 nin çıkmasına çok var, zira rc1 daha yeni çıktı. Bu değişim için döküman hazırlansa daha iyi olmaz mı ?

Yada sorunu "geçici" olarak nasıl çözebileceğimize dair ufak bir bilgi de olabilir. Ben modifikasyonun xml dosyasında kod çalıştırma bölümünü silip modu tekrar zipleyip yükleyerek çözüyorum, ama daha kolay bir yolu varsa daha iyi olur.

@foryel simplmachines.org sm forum sistemlerinin resmi destek sitesidir. Burada phpbb'yi övmenizin bir anlamı yok yani. Zira biz smf'yi tercih ettiğimiz için burdayız, bence sizde neden burda olduğunuzu sorgulayın.

-- Özgür
So Long

dijitalevren

Paket yüklemede sorun çıkıyor... sorun şu

"Paketin sunucuya indirilmesine karşın paketin boş olduğu tespit edildi. Lütfen "Packages" klasörü ve "temp" alt klasörlerinin yazılabilir olduğundan emin olun. Eğer bu sorunu tekrar yaşarsanız, bilgisayarınızda arşivi çıkartmayı ve içindeki dosyaları "Packages" klasöründe bulunan oluşturacağınız bir alt klasöre yüklemeyi deneyin. Örneğin adı shout.tar.gz olan bir paket için:
1) Paketi bilgisayarınıza indirin ve arşivi çıkartın.
2) Bir FTP istemcisi kullanarak "Packages" klasörünüzde paket ismiyle bir klasör oluşturun.
3) Tüm çıkartılmış dosyaları oluşturduğunuz klasöre yükleyin.
4) SMF Paket Yöneticisinde ilgili paket yüklemeye hazır olarak gözükecektir. "

ama ben hepsini yapıyorum yinr olmuyor tiny portal yükleyip siteye hemen başlıcam ama olmadı. mkportalda da load.php 153 diyor ne portal kurcam anlamadım.

[SiNaN]

Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Advertisement: