Advertisement:

Author Topic: Having problems with Mambo - Smf Bridge  (Read 6457 times)

Offline Wolfaga

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Having problems with Mambo - Smf Bridge
« on: September 12, 2009, 03:47:21 PM »
Hello all, I'm kinda new to making websites and stuff so I'll try to explain.

Basically I'm trying to make a website for a guild for an MMORPG (Aion). I got my Domain name and Hosting and then installed SMF 2.0 RC1.2 and, after trying a few different CMS', installed Mambo 4.6.5 Stable [ Jupiter ] 20-Jun-2008 00:00 GMT. Next I installed the Bridge (it was the right one) by going into "Installers" "Universal" Then browsing, picking it off my desktop, and installing.

Now my problems begin.

I put my forum in the configuration for the bridge (/home/public_html/forum) But they don't appear to be working right... No forum button or anything on the Mambo page, I had to go into synch to put myself on both Mambo and SMF... Also, I changed my password for an account using mambo, it didn't change for SMF, Like they are two different accounts (if you get that) Also, when I try to log into Mambo using my super admin account, I get this:
Fatal error: Call to undefined function db_insert_id() in /home/*******/public_html/mambots/authenticator/SMF_login.php on line 137

So I basically need to fix that error, and the fact that its like there are two separate accounts for each user.

Thanks for any help. BTW You can IM me at wolfaga via Yahoo or deanmdennis@hotmail.com


Now I'm getting this when people try to register through mambo:
Database Error
Please try again. If you come back to this error screen, report the error to an administrator.

Back
« Last Edit: September 12, 2009, 05:12:54 PM by Wolfaga »

Offline Arantor

  • Resident Overthinker
  • SMF Friend
  • SMF Legend
  • *
  • Posts: 70,181
    • StoryBB/StoryBB on GitHub
Re: Having problems with Mambo - Smf Bridge
« Reply #1 on: September 12, 2009, 03:48:23 PM »
The best place is likely to be the specific Mambo board - I can move this topic there for you if you like?
Don’t try to tell me that some power can corrupt a person. You haven’t had enough to know what it’s like.

No good deed goes unpunished / No act of charity goes unresented.

Offline Wolfaga

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: Having problems with Mambo - Smf Bridge
« Reply #2 on: September 12, 2009, 03:52:08 PM »
The best place is likely to be the specific Mambo board - I can move this topic there for you if you like?

Yeah sure, Sorry didn't see it earlier, thanks.

Orstio

  • Guest
Re: Having problems with Mambo - Smf Bridge
« Reply #3 on: September 12, 2009, 07:25:59 PM »
Quote
Fatal error: Call to undefined function db_insert_id() in /home/*******/public_html/mambots/authenticator/SMF_login.php on line 137

You have the wrong bridge.
 
For SMF 2.0.x, you need bridge 2.0.x.

Offline Wolfaga

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: Having problems with Mambo - Smf Bridge
« Reply #4 on: September 12, 2009, 07:39:09 PM »
Quote
Fatal error: Call to undefined function db_insert_id() in /home/*******/public_html/mambots/authenticator/SMF_login.php on line 137

You have the wrong bridge.
 
For SMF 2.0.x, you need bridge 2.0.x.

Have that bridge though.

Orstio

  • Guest
Re: Having problems with Mambo - Smf Bridge
« Reply #5 on: September 12, 2009, 07:54:40 PM »
Did you attempt to install bridge 1.1.2 previous to that?

What EXACTLY did you use for your path to SMF?
« Last Edit: September 12, 2009, 07:59:23 PM by Orstio »