Off Topic - Svaštara

Started by Dzonny, December 21, 2010, 03:56:01 PM

Previous topic - Next topic

batterydoc

Nije vazno kakav je dan na poslu,

Glavno da se vratis kuci uzdignute glave!  ;)

;D

Venera

FB je žešća glupost, a time line još žešća.  >:(

holodoc

Quote from: Venera on March 25, 2012, 09:56:33 AM
FB je žešća glupost, a time line još žešća.  >:(
Pređi na Google+ ;)

batterydoc

SimpleGost

Quote from: batterydoc on March 25, 2012, 08:15:41 AM
Nije vazno kakav je dan na poslu,

Glavno da se vratis kuci uzdignute glave!  ;)

;D

haaHA

Cola-Coca

I ti kažeš nešto, za mesec dana sam doktorirao VPS, sve sam naučio skoro
Nučio sam sve o A recordima, NS recordima i svemu, Recursive DNS lookups kako da isključim sve u vezi name servera uopšte

http://www.dnssy.com/report.php?q=www.internetfazoni.com

Moram da se pohvalim šta ću
Ako nekom treba pomoć 

Mnogo mi zanimljiv linux i naučio sam komande sve, počeo da učim u dubinuuu 

Sve config fajlove sam preturio, pravio shoutcast... xDDD

@InternetFazoni sto da ti kazem na ovo!?!?!
Ako si sve naucio onda ljepo pocmi prodavat hosting zaposli se kao podrska negdje.
Vjeruj mi CentOS, Debia, Fedora, Unix ima tu komandi i komandi. Vjerojatno si skuzio kako reinstalirat VPS, Instalirat Kloxo Panel ili CPanel s tome si naucio kako namjestit DNS , A Records itd ... pa mislis da je to sve.
Vjerojatno ces dosta znat kada ti nebude trebao niti jedan Controlni Panel na VPS-u vec kad budes sam preko komandi sve to radio bez Panela. Onda ces znat donekle nesto.

Za to služe podešavanja attachmenta u SMF-u. Definiši koje su ekstenzije dozvoljene i nema zime da ti neko uploaduje recimo PHP skriptu.

Čak i da nekako problematičan fajl (recimo PHP) bude uploadovan attachments folder je zaštićen .htaccess zaštitom u kojoj se prvo zabranjuje direktan pristup svim hostovima osim localhosta a kao drugo uklanjaju se serverski handleri pa nikakav PHP kod ne može da se izvrši jer server ne razlikuje PHP od običnog teksta (to je poenta uklanjanja handlera).

I na sve to dodaj da se na svaki naziv uploadovanog fajla dodaje hash od minimum tridesetak karaktera koji treba pogoditi da bi se uopšte znalo kako se fajl zove.

@holodoc znam da je sigurno kada se podesu neke vrijednosti mada meni kao meni uopce netreba attachment.
I LOVE SMF

Cola-Coca

I LOVE SMF

Masterd

Ovo je zaista uvredljivo, steven.

Venera

Quote from: holodoc on March 24, 2012, 10:24:23 PM
Za to služe podešavanja attachmenta u SMF-u. Definiši koje su ekstenzije dozvoljene i nema zime da ti neko uploaduje recimo PHP skriptu.

Čak i da nekako problematičan fajl (recimo PHP) bude uploadovan attachments folder je zaštićen .htaccess zaštitom u kojoj se prvo zabranjuje direktan pristup svim hostovima osim localhosta a kao drugo uklanjaju se serverski handleri pa nikakav PHP kod ne može da se izvrši jer server ne razlikuje PHP od običnog teksta (to je poenta uklanjanja handlera).

I na sve to dodaj da se na svaki naziv uploadovanog fajla dodaje hash od minimum tridesetak karaktera koji treba pogoditi da bi se uopšte znalo kako se fajl zove.

Hvala ti za ovo pojašnjenje. Ima puno nas početnika kojima znači svaka korisna informacija.

Dzonny

steven je u pravu, linux se ne može "doktorirati" za mesec dana, a uz pomoć management panela je sve lako. Tek kad dođe do problema shvatiš koliko malo znaš uglavnom.

Što se attachmenta tiče, ja ih koristim ali je upload attachmenta omogućen samo članovima sa 10+ postova, čime sam se prilično ogradio od svih vidova malverzacija, tako da čak i ako je moguće nešto "muljati" taj neko će morati da se pomuči da ispiše 10 postova pre nego uopšte dobije mogućnost da proba bilo šta, iako sam prilično siguran da neće uspeti, ali svejedno :)

SimpleGost

Quote from: Dzonny on March 26, 2012, 09:33:06 AM
steven je u pravu, linux se ne može "doktorirati" za mesec dana, a uz pomoć management panela je sve lako. Tek kad dođe do problema shvatiš koliko malo znaš uglavnom.

Što se attachmenta tiče, ja ih koristim ali je upload attachmenta omogućen samo članovima sa 10+ postova, čime sam se prilično ogradio od svih vidova malverzacija, tako da čak i ako je moguće nešto "muljati" taj neko će morati da se pomuči da ispiše 10 postova pre nego uopšte dobije mogućnost da proba bilo šta, iako sam prilično siguran da neće uspeti, ali svejedno :)

ja iskreno u vezi attachment-a kopiram burek, video sam koje su oni ekstenzije dozvolili, koje velicine fajlova, sve nanm je indenticno, ako njima nije nece ni meni...

batterydoc

�Pacijent kod ortopeda skine cipele.

�Ortoped: "Uh, kako vam smrde noge!"

�Pacijent: "Da, to mi je rekao i doktor opšte prakse, ali sam hteo mišljenje specijaliste".

;)

Cola-Coca

Quote from: Masterd on March 26, 2012, 05:40:57 AM
Ovo je zaista uvredljivo, steven.

@Masterd nije uvredljivo vec je uvrijedljivo na Hrvatskom jeziku. Znam da si iz Hrvatske pa te zato ispravljan mada nisam razumjeo poantu sto je uvrijedljivo?
I LOVE SMF

Masterd

Quote from: steven80 on March 26, 2012, 02:13:44 PM
@Masterd nije uvredljivo vec je uvrijedljivo na Hrvatskom jeziku. Znam da si iz Hrvatske pa te zato ispravljan mada nisam razumjeo poantu sto je uvrijedljivo?

Tipfeler. Svakome se može dogoditi. Ako ne shvaćaš onda, bez uvrijede, ali stvarno nisi čovjek.

Masterd

BTW, zašto su neke teme lockane?

batterydoc

Cola-Coca

Quotebez uvrede

@Masterd kaze se "Bez Uvrijede".  ;)
I LOVE SMF

Cola-Coca

I LOVE SMF

Masterd

Quote from: steven80 on March 27, 2012, 09:20:44 PM
@Masterd kaze se "Bez Uvrijede".  ;)