Advertisement:

Author Topic: Kita perlu aktifkan  (Read 11920 times)

Offline TechTitan

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 70
  • Gender: Male
Kita perlu aktifkan
« on: April 25, 2011, 06:32:54 AM »
Thread Bahasa Melayu ini kekurangan peserta. Walaupun ramai yg boleh memperoleh rujukan langsung dari thread yg berkaitan, namun apa salahnya kalau kita rancakkan sedikit suasana di sini. Tidak perlu hanya untuk bertanyakan soalan...apa2 saja..
--:: .... ::--
Checkin' SMF from time to time

Offline ahrasis

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 4,921
  • Gender: Male
  • Busy mode is on.
    • ahrasis on GitHub
    • ahrasis on LinkedIn
    • ElkArte Malaysia
Re: Kita perlu aktifkan
« Reply #1 on: May 02, 2011, 11:32:47 AM »
Boleh jer... Chat pun tak ada masalah... Nanti saya cuba dapatkan board khas untuk chat... Buat masa ni pakai jer board ini...

Offline digolbot

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 38
Re: Kita perlu aktifkan
« Reply #2 on: May 06, 2011, 03:48:58 AM »
Kalau macam tu apa kata buat satu thread khas untuk Chit Chat.. mungkin dekat situ kita boleh berkongsi forum, berkenalan, status, umur, pekerjaan, asal dan tips-tips berkaitan...

Offline ahrasis

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 4,921
  • Gender: Male
  • Busy mode is on.
    • ahrasis on GitHub
    • ahrasis on LinkedIn
    • ElkArte Malaysia
Re: Kita perlu aktifkan
« Reply #3 on: May 06, 2011, 10:59:22 AM »
Saya lebih suka buat satu forum khas untuk Pengguna SMF Malaysia. Saya ingat nak buat di laman web ini: http://smf.qom.my Rasa2nya ok tak?

Offline iMp7

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 17
Re: Kita perlu aktifkan
« Reply #4 on: July 13, 2011, 03:02:25 PM »
abg ahrasis bkan ada forum smf sendiri ke?

Offline ahrasis

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 4,921
  • Gender: Male
  • Busy mode is on.
    • ahrasis on GitHub
    • ahrasis on LinkedIn
    • ElkArte Malaysia
Re: Kita perlu aktifkan
« Reply #5 on: July 13, 2011, 11:59:32 PM »
Ada. Saya cadangkan sahaja. Better ada satu komuniti khas untuk tujuan ini. Memandangkan saya ada beberapa domain seperti .sch.my, .qom.my dan .sup.my, saya menawarkan penggunaannya untuk kegunaan komuniti khas buat pengguna SMF Malaysia.

Offline asa1212

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 10
Re: Kita perlu aktifkan
« Reply #6 on: July 17, 2011, 01:39:28 PM »
owkowkokwokwokokwowkokokwow   :-* :-* :-* :'( :'( :'( O:) O:) :laugh: :laugh:

Offline ahrasis

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 4,921
  • Gender: Male
  • Busy mode is on.
    • ahrasis on GitHub
    • ahrasis on LinkedIn
    • ElkArte Malaysia
Re: Kita perlu aktifkan
« Reply #7 on: July 18, 2011, 01:00:00 AM »
owkowkokwokwokokwowkokokwow   :-* :-* :-* :'( :'( :'( O:) O:) :laugh: :laugh:
Apo nie? Ekau nak kono ban ko? He he he... Saya masih ada kuasa ban tau... Next time tulis yang berfaedah jer ;)

Offline zek

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Kita perlu aktifkan
« Reply #8 on: April 07, 2012, 09:01:17 PM »
aktif lagi ke thread ni :)

Offline ahrasis

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 4,921
  • Gender: Male
  • Busy mode is on.
    • ahrasis on GitHub
    • ahrasis on LinkedIn
    • ElkArte Malaysia
Re: Kita perlu aktifkan
« Reply #9 on: October 04, 2012, 04:03:53 AM »
zek. Thread ni memang dah lama tak aktif semenjak saya sibuk dengan urusan peribadi. Sila-silalah aktifkan board Bahasa Melayu ni kepada semua yang menggunakan SMF.

Offline tedung

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 74
Re: Kita perlu aktifkan
« Reply #10 on: October 08, 2012, 01:43:47 AM »
terbaik kalau ada dalam bahasa Melayu

Offline ahrasis

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 4,921
  • Gender: Male
  • Busy mode is on.
    • ahrasis on GitHub
    • ahrasis on LinkedIn
    • ElkArte Malaysia
Re: Kita perlu aktifkan
« Reply #11 on: October 08, 2012, 01:50:24 AM »
Sepatutnya dah ada dalam bahasa Melayu. Cuba pergi profile > Account Setting dan tukar ke bahasa Melayu. Dulu masa 2.0 ada. 2.0.2 ni saya belum update.  :D

Offline waris

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 220
  • Gender: Male
    • Wau Landing Portal
Re: Kita perlu aktifkan
« Reply #12 on: October 08, 2012, 02:17:46 AM »
Saya setuju dengan cadangan semua tetapi bukan lah dengan kedudukan sekarang sebagai
satu board yang dianggap sebagai cucu foru SimpleMacines.org/community/index............

Jukalau hendak board maju dan senang dicari mesti lah berada sebagai "sub-domain" atau sebagai "domain" sendiri.

SEO dan Tag sangat mustahak.

Offline ahrasis

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 4,921
  • Gender: Male
  • Busy mode is on.
    • ahrasis on GitHub
    • ahrasis on LinkedIn
    • ElkArte Malaysia
Re: Kita perlu aktifkan
« Reply #13 on: October 08, 2012, 03:06:38 AM »
Ha ha... Ok. ok. nanti saya gagahkan jugak untuk bina satu forum untuk Melayu/Malaysia