Advertisement:

Author Topic: Fanfics System  (Read 51391 times)

Offline hither

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 17
Re: Fanfics System v1.1
« Reply #40 on: December 18, 2013, 08:52:05 PM »
Yes, that is for the stories to be archived in a more orderly way. I'm currently creating a wiki to explain in detail the operation of the mod.  U^^

You should include that note about the categories/subcategories in the readme! I've been scratching my head for an hour.

How is that wiki coming along?

I can't seem to find a link to add a chapter to a story.

Also, is it possible for users to "collaborate" on a story ie. taking it in turns? Would this be overly hard to add into code?

Offline Tokzu

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 282
  • Gender: Female
    • @Kaero_Webs on Twitter
    • Kaero Webs
Re: Fanfics System v1.1
« Reply #41 on: December 19, 2013, 01:36:30 PM »
no luck. lim still does not exist

What error appears in your error log? Undo the previous change and change all the quote to this:

Code: [Select]
$dbresult = $smcFunc['db_query']('', "
SELECT id_chapter, title, inorder, created
FROM {db_prefix}fanfics_chapters
WHERE id_story = {int:id}
ORDER BY inorder ASC
LIMIT $_REQUEST['start'],25",
array(
'id' => $context['story_id']
)
);

How is that wiki coming along?

I can't seem to find a link to add a chapter to a story.

Also, is it possible for users to "collaborate" on a story ie. taking it in turns? Would this be overly hard to add into code?

The wiki is progressing slow, english is not my native language therefore the translation is taking me some time, but I hope to have it ready before the end of the year.

The link for add a chapter in the "edit story" page.

And about the collaborations, I do not have plans to add this function in the free version, but in the pro version.
"I don't need a knight in a shinny armor, I need a angel in a trench coat"

My mods:

Offline bobybc

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 35
Re: Fanfics System v1.1
« Reply #42 on: January 08, 2014, 07:15:53 AM »
hi,
there is an issue with BB code : see the demo page i've made  here:
http://ffsystem.zz.mu/index.php?action=fanfics;sa=story;id=3
it seems that [color] and [size] tags are not recognized.
Code: [Select]
[size=2][color=purple]Compatibility[/color][/size]
SMF 2.0.4 and onwards (probably works with 2.0.1, 2.0.2 and 2.0.3).

The strange is that the same code looks correctly in preview mode in the editor

Offline Tokzu

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 282
  • Gender: Female
    • @Kaero_Webs on Twitter
    • Kaero Webs
Re: Fanfics System v1.1
« Reply #43 on: January 09, 2014, 07:44:00 PM »
Regardless of what displays the editor, the only tags allowed are: b, br, center, code, hr, i, justify, left, li, ltr, ol, quote, right, rtl, s, sub, sup, table, td, tr, u and ul (on the help icon of "Allow use of BBC" says it). I did not think it was necessary to include the tags of color and size, but if you want use them do this:

Code: (Search in FanficsBasic.php) [Select]
array(
'tag' => 'hr',

Code: (Add before) [Select]
array(
'tag' => 'color',
'type' => 'unparsed_equals',
'test' => '(#[\da-fA-F]{3}|#[\da-fA-F]{6}|[A-Za-z]{1,20}|rgb\(\d{1,3}, ?\d{1,3}, ?\d{1,3}\))\]',
'before' => '<span style="color: $1;" class="bbc_color">',
'after' => '</span>',
),
array(
'tag' => 'size',
'type' => 'unparsed_equals',
'test' => '([1-9][\d]?p[xt]|small(?:er)?|large[r]?|x[x]?-(?:small|large)|medium|(0\.[1-9]|[1-9](\.[\d][\d]?)?)?em)\]',
'before' => '<span style="font-size: $1;" class="bbc_size">',
'after' => '</span>',
),
array(
'tag' => 'size',
'type' => 'unparsed_equals',
'test' => '[1-7]\]',
'before' => '<span style="font-size: $1;" class="bbc_size">',
'after' => '</span>',
'validate' => create_function('&$tag, &$data, $disabled', '
$sizes = array(1 => 0.7, 2 => 1.0, 3 => 1.35, 4 => 1.45, 5 => 2.0, 6 => 2.65, 7 => 3.95);
$data = $sizes[$data] . \'em\';'
),
),
"I don't need a knight in a shinny armor, I need a angel in a trench coat"

My mods:

Offline Thaxos

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 29
Re: Fanfics System v1.1
« Reply #44 on: January 11, 2014, 01:28:59 PM »
Hello there, I've installed the Fanfics system and everything was functioning nominally up until a user tried to utilize the search function.

When searching with ANY text value, the error generated is
Quote
The database value you're trying to insert does not exist: lim

Offline Tokzu

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 282
  • Gender: Female
    • @Kaero_Webs on Twitter
    • Kaero Webs
Re: Fanfics System v1.1
« Reply #45 on: January 11, 2014, 01:38:12 PM »
Search in Fanfics.php (line 1261 approx.):

Code: [Select]
$par_array = array();
Code: (Replace) [Select]
$par_array = array('lim' => $modSettings['fanfics_perpage']);
I'll fix this in ver 1.2. :-[
"I don't need a knight in a shinny armor, I need a angel in a trench coat"

My mods:

Offline Thaxos

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 29
Re: Fanfics System v1.1
« Reply #46 on: January 11, 2014, 02:09:40 PM »
Search in Fanfics.php (line 1261 approx.):

Code: [Select]
$par_array = array();
Code: (Replace) [Select]
$par_array = array('lim' => $modSettings['fanfics_perpage']);
I'll fix this in ver 1.2. :-[


No change, I still receive the same error when using the search function.

Offline Tokzu

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 282
  • Gender: Female
    • @Kaero_Webs on Twitter
    • Kaero Webs
Re: Fanfics System v1.1
« Reply #47 on: January 11, 2014, 02:31:05 PM »
You're sure? I've checked and with that change the search works. Attach your Fanfics.php.
"I don't need a knight in a shinny armor, I need a angel in a trench coat"

My mods:

Offline Thaxos

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 29
Re: Fanfics System v1.1
« Reply #48 on: January 11, 2014, 02:33:55 PM »
I edited it just as you said... Perhaps I missed something?

Offline Tokzu

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 282
  • Gender: Female
    • @Kaero_Webs on Twitter
    • Kaero Webs
Re: Fanfics System v1.1
« Reply #49 on: January 11, 2014, 02:45:41 PM »
My mistake, the correction above is wrong. U¬o¬

The correct one is the following:

Code: (Delete in line 1362) [Select]
$context['start'] = (int) $_REQUEST['start'];
Code: (Search in line 1364) [Select]
$_REQUEST['start']
Code: (Replace with) [Select]
$context['start']
Code: (Search in line 1328) [Select]
$par_array = array_merge($par_array, array('title' => $title), array('value2' => 1), array('lim' => $context['start']));
Code: (Add before) [Select]
$context['start'] = (int) $_REQUEST['start'];
I'll correct this in version 1.2 (to release in a few days).
"I don't need a knight in a shinny armor, I need a angel in a trench coat"

My mods:

Offline Thaxos

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 29
Re: Fanfics System v1.1
« Reply #50 on: January 11, 2014, 11:56:01 PM »
Thank you, that has fixed it!

Offline Thaxos

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 29
Re: Fanfics System v1.1
« Reply #51 on: February 04, 2014, 05:44:58 PM »
Is it possible to embed images into the stories?

I noticed in the story editor, it preview correctly when using
Code: [Select]
[img] tags, but not when viewing the story through the Fanfics page.

Offline Tokzu

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 282
  • Gender: Female
    • @Kaero_Webs on Twitter
    • Kaero Webs
Re: Fanfics System v1.1
« Reply #52 on: February 04, 2014, 06:06:56 PM »
Althougt SCEditor shows the images, it will not be displayed in the final story, the problem is the structure of the img tag. Both SCEditor and SMF use the [img] tag, but if you want to resize the image you use [img width=some height=some] in SMF and SCEditor uses [img=widthxheight].

I've fixed for SCEditor use the same structure as SMF and I'll include it in v1.2 which I will release this week, just need to finish the wiki. :P
"I don't need a knight in a shinny armor, I need a angel in a trench coat"

My mods:

Offline NekoJonez

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 501
  • Gender: Male
  • Stuff
    • @NekoJonez on Twitter
    • My blog
Re: Fanfics System v1.1
« Reply #53 on: February 04, 2014, 06:34:27 PM »
Too bad that my forum has no real interest in this feature but I have to congrats you on this amazing idea.
Retro video game blogger, writer, actor, podcaster and general amazing dude.

Twitter
My Blog

Offline Thaxos

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 29
Re: Fanfics System v1.1
« Reply #54 on: February 04, 2014, 06:48:49 PM »
Althougt SCEditor shows the images, it will not be displayed in the final story, the problem is the structure of the img tag. Both SCEditor and SMF use the [img] tag, but if you want to resize the image you use [img width=some height=some] in SMF and SCEditor uses [img=widthxheight].

I've fixed for SCEditor use the same structure as SMF and I'll include it in v1.2 which I will release this week, just need to finish the wiki. :P

So it will work as of v1.2?

Offline Tokzu

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 282
  • Gender: Female
    • @Kaero_Webs on Twitter
    • Kaero Webs
Re: Fanfics System v1.1
« Reply #55 on: February 04, 2014, 06:51:20 PM »
Yes.
"I don't need a knight in a shinny armor, I need a angel in a trench coat"

My mods:

Offline Thaxos

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 29
Re: Fanfics System v1.1
« Reply #56 on: February 04, 2014, 06:52:08 PM »
Yes.

Excellent, looking forward to it.

Offline wynnyelle

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,569
    • Warrior Cats RPG
Re: Fanfics System v1.1
« Reply #57 on: February 23, 2014, 08:57:43 AM »
Hi I am installing this but it doesn't let you put stories in the main categories only subs. Can you fix this?
« Last Edit: February 23, 2014, 09:08:18 AM by wynnyelle »

Offline Kindred

  • The Mean One
  • Support Specialist
  • SMF Legend
  • *
  • Posts: 56,977
  • Gender: Male
    • Kindred-999 on GitHub
Re: Fanfics System v1.1
« Reply #58 on: February 23, 2014, 09:17:23 AM »
actually - that is something I pointed out on day one of the release...  the author says that was intentional.
Please do not PM, IM or Email me with support questions.  You will get better and faster responses in the support boards.  Thank you.

Offline wynnyelle

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,569
    • Warrior Cats RPG
Re: Fanfics System v1.1
« Reply #59 on: February 23, 2014, 09:31:01 AM »
I suppose then I'll hire someone to do that fix...can it be made an option that admins can set, at least?

Also, I'm testing it more now and people can't edit their chapters, only their summaries.

Edit: Found where to edit chapters, but it'd be good for that to be on the same page as editing the summary. People are going to really get stuck on this stuff because there's no one central page where you can click to edit anything you want on the fic. Maybe like a little tiny pencil button next to each thing would be good if you own the fanfic or if you are an admin or someone else enabled to edit all fics.

« Last Edit: February 23, 2014, 06:33:43 PM by wynnyelle »