Advertisement:

Author Topic: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir?  (Read 283336 times)

Offline cemosh

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #20 on: February 10, 2006, 03:31:57 PM »
dostum smf nin de latin1_swedish_ci  vbulletininki de latin1_swedish_ci  ?

Offline Elmacik

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 8,276
  • Gender: Male
  • = Human Draft =
    • IT Store
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #21 on: February 10, 2006, 03:34:55 PM »
O zaman yardımcı olamayacağım.. Bu karakter yüzünden ben de az çok problem yaşadım ve başka bir çözüm bilmiyorum. Belki MySQL sürüm farkı yaratıyor olabilir bu sorunu. Daha iyi bilen arkadaşların cevaplarını bekleyelim.
Home of Elmacik

Offline minnik

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 200
  • Gender: Male
  • -=GenisMekan.com=-
    • Türkiyenin En Geniş Mekanı [GenisMekan]
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #22 on: February 16, 2006, 04:50:17 AM »
Arkadaşlar karakter sorunu olana Allah yardım etsin gerçekten büyük sıkıntı. Görünüm>Dil Kodlaması>Unicode(Utf-8) olarak dene olmazsa diğerlerini dene bakalım hangisi ile kodlanmış görelim.

Birde bende localhostta hiçbir sorun çıkmadan yükledim ama sitede çevirirken sorun çıktı bakarmısınız.

The installation of SMF in the path you specified is not a version this converter can deal with. If it is older than SMF 1.0, you need to upgrade first. If it is newer, you need to use a different converter.

I am waiting... ( versiyon 1.0.5 )
Giriş Ücretsiz, Kayıt Ücretsiz Buyrun...10 saniyede üyemizsiniz...
www.genismekan.com



WwW.GenisMekaN.CoM

Offline TuXie

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 238
  • Gender: Male
  • :: t u X i e ::
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #23 on: February 16, 2006, 02:16:23 PM »
admin panelinden bozuk karakterleri düzeltin tek tek. ben de db yedekledikten sonra öyle bi sorunla karşılaştım. phpmyadmin yapıyo öyle şeyler. sen cp'den yap düzelecektir. kolay gelsin!

Offline minnik

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 200
  • Gender: Male
  • -=GenisMekan.com=-
    • Türkiyenin En Geniş Mekanı [GenisMekan]
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #24 on: February 19, 2006, 05:31:37 PM »
Hallettim ama herkese söylüyorum. Aldığınız yedekle kesinlikle karakter değiştirmeye düzeltmeye falan uğraşmayın. İlerde anlatırım şimdi zaman yok.
Giriş Ücretsiz, Kayıt Ücretsiz Buyrun...10 saniyede üyemizsiniz...
www.genismekan.com



WwW.GenisMekaN.CoM

Offline cemosh

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #25 on: February 21, 2006, 12:36:54 AM »
Hallettim ama herkese söylüyorum. Aldığınız yedekle kesinlikle karakter değiştirmeye düzeltmeye falan uğraşmayın. İlerde anlatırım şimdi zaman yok.
Dostum lütfen anlat yaw.. wallaha lazım kac gundur site kapalı duruyo delirmek uzereyim :'(
Lütfen yaa

Offline minnik

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 200
  • Gender: Male
  • -=GenisMekan.com=-
    • Türkiyenin En Geniş Mekanı [GenisMekan]
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #26 on: February 21, 2006, 03:14:39 PM »
Sen smf mi kullanıyorsun yoksa vbulletinmi geçiş filan yaptınmı yani?
Giriş Ücretsiz, Kayıt Ücretsiz Buyrun...10 saniyede üyemizsiniz...
www.genismekan.com



WwW.GenisMekaN.CoM

Offline cemosh

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #27 on: February 21, 2006, 03:18:17 PM »
Sen smf mi kullanıyorsun yoksa vbulletinmi geçiş filan yaptınmı yani?
Önce vb kullanıyodum sonra burdakilerin hepsini uyguladım ve smf ye gectim...
ama üstte verdiğim resimdeki gibi oluyot ÖNCEKİ açılmıs konular... yeni konu acınca her sey normal cıkıyor...

Offline minnik

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 200
  • Gender: Male
  • -=GenisMekan.com=-
    • Türkiyenin En Geniş Mekanı [GenisMekan]
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #28 on: February 21, 2006, 03:47:14 PM »
Önce aslanlar gibi bir yedek al vbulletinin panelinden ama vbullettinin panelinden alacaksın myadminden falan alma sorun çıkarır. Almışındırda.
Sonra bu kısım çok önemli;

Localhostuna sıfır kurulmuş bir forumun tablo karakterlerine bak neyin nesi ama nasıl bakacan bak
yedeğini al tabloları nasıl yapmış gözat ve eski yedeği yenisine göre sennkronla.
Diyelimki eski dbde ;
InnoDB ç....,,,sşşlfkkf cart curt sharset= latin5_turkish_ci;

yazıyor localhost db sinde ise

Type=MyISAM Charset=latin1_xxxx_x;

Sen o ;
InnoDB ç....,,,sşşlfkkf cart curt sharset= latin5_turkish_ci;
lerin hepsini dbndekileri
Type=MyISAM Charset=latin1_xxxx_x;
yapacan tamamını ha sadece karakter setini değil.
Sonra ;
Dos'ta mysql.exe nin bulunduğu klasöre gidecen

mysql -uroot -proot db < c:\yedeğinbulunduğuyer\yedek.sql

burada root kullanıcı adın diğer root şifren db de database ismin onları yaz. Ve Enterle.
Dbnin büyüklüğüne göre epey bekleyecektir.
Yalnız word tablosunun başında INSERT DELAYED IGNORE INTO yazmıyorda INSERT INTO
yazıyorsa kesin hata verir. Onu değiştir.

Şimdi sıra geldi yüklediğin veritabanını çalıştırmaya vbulletini koy confiği db veritabanı için ayarla.
ve çeviriciyi ana dizinden çalıştır. Çevirsin o.
Şimdi bak bakalım karakterler sağlammı bozukmu?
Sağlamsa SMF den yedek alırsın ziplersin hostuna gönderir oradan restore backupu çalıştırıp halledersin.
SMF veritabanlarında karakter seti yoktur oyüzden o bir sorun çıkartmıyor.
Birde dbn büyükse bile dert etme atamam diye smf yüzde 80 oranında küçültüyor dbni.
Ben bunları öğrenene kadar senden çok uğraşmışımdır. Senin derdinden anlarım. Hadi kolay gelsin.
Giriş Ücretsiz, Kayıt Ücretsiz Buyrun...10 saniyede üyemizsiniz...
www.genismekan.com



WwW.GenisMekaN.CoM

Offline Turk Navy

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 156
  • Gender: Male
  • J. Statham
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #29 on: February 27, 2006, 01:12:51 PM »
Arkadaşlar hepinize tşk. ediorum vb den smf ye harika bi şekilde dönüştürdüm ama bi sorun war.  :-\

mesela vb de bi yazı ya link vermişiz. www.xxx.com/x.exe diye bu link smf de www.bizimmekan.org/portal/

diye gözüküyor yazı üstüne verilen tüm linkler bu hale gelmiş  ::)

[ www.bizimmekan.org/portal/ = smf nin kurulu olduğu dizin ]

bu linkler nasıl düzelcek

Not: vb 3.5.0 dan 1.0.5 e dönüştürmüştüm 1.0.5 ide rc2 i yaptım en son

Offline last19

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 93
  • Yalan Dünya..
    • Canı Sıkılanlara Aparatif Bişeyler
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #30 on: March 18, 2006, 08:58:53 AM »
Arkadaşlar hepinize tşk. ediorum vb den smf ye harika bi şekilde dönüştürdüm ama bi sorun war.  :-\

mesela vb de bi yazı ya link vermişiz. www.xxx.com/x.exe diye bu link smf de www.bizimmekan.org/portal/

diye gözüküyor yazı üstüne verilen tüm linkler bu hale gelmiş  ::)

[ www.bizimmekan.org/portal/ = smf nin kurulu olduğu dizin ]

bu linkler nasıl düzelcek

Not: vb 3.5.0 dan 1.0.5 e dönüştürmüştüm 1.0.5 ide rc2 i yaptım en son

Aynı sorun bende de var. düzenle dediğimde eski url nin durduğunu görüyorum fakat mesaj gösteriminde yok.

Offline last19

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 93
  • Yalan Dünya..
    • Canı Sıkılanlara Aparatif Bişeyler
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #31 on: March 18, 2006, 10:18:55 AM »
ben çözümü buldum ama bunu pratiğe nasıl taşıycaz?

vbuletinde linkler, renkler ve mesaj boyutları [url=", [color=" gibisinden fakat smf de bu " işareti yok. bunları toptan sildirmek lazım ama nasıl...

Offline osenmer

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 185
  • Gender: Male
  • Az ve Öz...
    • Turkcesite.net Youtube video watch
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #32 on: March 24, 2006, 03:29:16 AM »
arkadaşlar smf 1.0.5 versiyonu nereden bulacaz. donwload bölümünden kaldırmışlar bu versiyonu. başka versiyonlar için dönüşüm imkanı yokmu.

Offline Elmacik

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 8,276
  • Gender: Male
  • = Human Draft =
    • IT Store
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #33 on: March 24, 2006, 03:37:10 AM »
1.0.6 kur.
Eğer dönüştürücünün çalışmayacağından şüphe ediyorsan (ki ben etmiyorum)
O zaman arşive gir. Eski versiyonlar Download bölümündeki arşivde hala indirilebiliyor.
Home of Elmacik

Offline osenmer

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 185
  • Gender: Male
  • Az ve Öz...
    • Turkcesite.net Youtube video watch
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #34 on: March 24, 2006, 08:14:32 AM »
arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkürler...

ben smf 1.0.5 i hosta sorunsuz kurdum. vbulletin isminde bi klasör açıp onun içine varolan vbulletin 3.5.3 yedeğimi koydum, yine aynı klasörün içine includes klasörü oluşturup icine config.php dosyasınıda atıım.

daha sonra vbulletin3_to_smf.php dönüştürücüyü çalıştırdım. ilk aşamayı geçtim ama dosyları sorduğu kısımdaki bilgileri doğru girmeme rağmen şu hatayı verdi;

"Sorry, the database connection information used in the specified installation of SMF cannot access the installation of vBulletin 3. This may either mean that the installation doesn't exist, or that the MySQL account used does not have permissions to access it."


databaselerle ilgili bir hatamı yaptım acaba?

Offline Elmacik

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 8,276
  • Gender: Male
  • = Human Draft =
    • IT Store
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #35 on: March 28, 2006, 02:47:39 PM »
vBulletin ve SMF aynı veritabanında mı?
Değilse aynı veritabanına almalısın ikisini.
Eğer bununla uğraşamam dersen, o zaman iki veritabanında da aynı kullanıcı adı ve şifresini kullanmalısın.
Home of Elmacik

Offline osenmer

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 185
  • Gender: Male
  • Az ve Öz...
    • Turkcesite.net Youtube video watch
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #36 on: March 28, 2006, 05:17:36 PM »
vBulletin ve SMF aynı veritabanında mı?
Değilse aynı veritabanına almalısın ikisini.
Eğer bununla uğraşamam dersen, o zaman iki veritabanında da aynı kullanıcı adı ve şifresini kullanmalısın.

Elmacik, smf ve db. yedeği aynı veri tabanında. üstelik aynı kullanıcı ismi, aynı mysql db. herşey aynı yani.

çözemedim gitti. elimdeki yedekler sağlam bunu biliyorum. ama neden hata verdiğini anlamdım.

Offline hatem_oglu

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 68
    • www.gonulsarayi.com
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #37 on: March 30, 2006, 02:10:50 PM »
Ya bende denedim olmuyor

sitemde ana dizinde vbulletin 3.5.3 kuruluydu ve ben bütün dosyaları sildim. sql yedeğini aldım smf 1.0.5 i kurdum ama bir türlü konuları ve üyeleri taşıyamıyorum hata veriyor.

yardım edin plz.
www.gonulsarayi.com

paylasmak esastir

Offline minnik

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 200
  • Gender: Male
  • -=GenisMekan.com=-
    • Türkiyenin En Geniş Mekanı [GenisMekan]
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #38 on: April 01, 2006, 03:44:58 AM »
Yaw bu metod eskidi kardeşim.
ben 3.5.0 kullanıyordum elmacığın dediği ile yaptım bisürü sorun verdi.
Formun genelinde araştırdım gördümki; 1.0.5 e çevirmeye falan gerek yok.
3.5.3 ten direk 1.1RC2 ye çeviri yapabiliyorsunuz.
Buldum bulmasınada nerde olduğunu tam çıkaramadım. Ama kesin var bu forumda ve ingilizce bir dökümandı. ben o şekilde geçiş yaptım yani.
Araştırın bulun. Kolay gele...
Giriş Ücretsiz, Kayıt Ücretsiz Buyrun...10 saniyede üyemizsiniz...
www.genismekan.com



WwW.GenisMekaN.CoM

Offline JR.SHADY

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir? (phpBB, vB)
« Reply #39 on: April 16, 2006, 01:13:39 AM »
Şimdi elinizdeki vb veritabanını SMF veritabanına yükleyin.

bunu nasıl yapıcaz? lütfen yardım edin

vbulletin3_to_smf.php bunu indirdim ftp ye attım /forum/vbulletin3_to_smf.php dedim  ama sadece içerik çıktı  :( yani smf den download ettiğimiz haliyle çıktı install olmadı
« Last Edit: April 16, 2006, 02:33:34 AM by JR.SHADY »