"Κινέζικοι" τίτλοι μηνυμάτων ειδοποίησης στο Gmail

Started by leftezi, August 12, 2006, 06:44:43 AM

Previous topic - Next topic

sfinaki

- Ο τίτλος έχει πρόβλημα και αν ναι ολόκληρος ή μέρος του (με βάση τις πληροφορίες του sfinaki πιστεύω οτι θα είναι ολόκληρο). Και ο τίτλος (ολόκληρος)  και το body του email (ολόκληρο).
- Το κείμενο έχει πρόβλημα και αν ναι ολόκληρο ή μέρος του (φαίνεται να είναι ολόκληρο). Ναι ολόκληρο
- Αν εσεις δεν είχατε πρόβλημα και κάποιος άλλος είχε, τι κωδικοποίηση σελίδας έχει στο πρόγραμμα που διαβάζει τα email του. Greek ISO
- Τι πρόγραμμα email χρησιμοποιούν όσοι έχουν το πρόβλημα; Τα μέλη που είχαν πρόβλημα στο δικό μου φόρουμ, χρησιμοποιούν hotmail και gmail.
sfinaki έγινε δοκιμή ΜΟΝΟ με τις αλλαγές των Γάλλων, χωρίς ν' αλλάξει το codepage πουθενά; Ναι έκανα πρώτα δοκιμή ΜΟΝΟ με τις αλλαγές των Γάλλων και το πρόβλημα δεν λύθηκε, μετά έκανα τις αλλαγές στο ISO και λύθηκε το πρόβλημα. Τις αλλαγές των Γάλλων τις άφησα μετά, δεν τις άλλαξα στην αρχική τους μορφή αφού είδα ότι δεν υπήρχε πρόβλημα. Και μην ξεχνάμε ότι μιλάω πάντα για τη γλώσσα greek windows 1253 και όχι UTF-8 και για το 1.1RC3!

agridoc

Τελικά φαίνεται να παίζουν πολλοί παράγοντες στο παιχνίδι.
- Ισως λειτουργικό server
- SMTP server
- Πρόγραμμα e-mail
- Ακόμα και λειτουργικό του PC (ή ενδεχομένως θέμα browser) στο web mail.

Ευχαριστώ για την απάντηση sfinaki. Μια ερώτηση ακόμα. Πριν δοκιμάσεις τις αλλαγές στο index.english.php είχες ελληνικό ή αγγλικό codepage;
  For Greek aeromodellers and our friends around the world  - Greek Button sets for SMF - Greeklish to Greek mod
Δeν αφιερώνω χρόνο για μηνύματα σε greeklish.

sfinaki


sem27gr

Έχω παρόμοιο πρόβλημα με τα email ειδοποιήσεις για προσωπικά μηνύματα!
RC31.1, με UTF-8
Με το αρχείο του σφινάκι δεν είδα καμία βελτίωση.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι στο hotmail, και στο the bat(σαν το outlook) τα βλέπω όλα κανονικά

Όσοι χρήστες έχουν yahoo τα βλέπουν κινέζικα.
Παρατήρησα ότι στην 869 σειρά του subs-post.php αναφέρει για την κωδικοποίηση και κάνει εξαίρεση για λογαριασμούς του hotmail!

agridoc

Το αρχείο του sfinaki δεν κάνει για UTF-8.

Θα λειτουργήσει η γαλλική λύση http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=109496.0 απ' όπου ξεκίνησε.
  For Greek aeromodellers and our friends around the world  - Greek Button sets for SMF - Greeklish to Greek mod
Δeν αφιερώνω χρόνο για μηνύματα σε greeklish.

ilpanos

Ρε παιδιά, έχω 1.1RC3 και γλώσσα ελληνικά UTF-8. Κάνω τις αλλαγές που λένε οι Γάλλοι αλλά στο Windows Live (Hotmail) εμφανίζεται κανονικά το μήνυμα αλλά κινέζικα με πολλά Ξ οι τίτλοι (στην προεπισκόπιση μόνο, όχι βλέποντας το μήνυμα. Αλλά, στο mail.gr ολόκληρο το μήνυμα (και οι τίτλοι) φαίνονται κινέζικα με Ξ μέσα. (Στο gmail όλα οκ).

Και επαναλλαμβάνω, όλα αυτά έχοντας κάνει τις αλλαγές των Γάλλων!

Είναι κανείς που κατάφερε να το κάνει να δουλέψει σωστά (σε 1.1RC3 και γλώσσα ελληνικά UTF-8), να ποστάρει το περιεχόμενο του αρχείου εδώ?

Μέχρι να το διορθώσω, υπάρχει κάποιος τρόπος όλα τα e-mails να πάνε και ελληνικά και greeklish?

agridoc

Ποιές είναι οι διαφορές που είδες (προσπάθησε νε είσαι ακριβής) βάζοντας τις αλλαγές των Γάλλων;
  For Greek aeromodellers and our friends around the world  - Greek Button sets for SMF - Greeklish to Greek mod
Δeν αφιερώνω χρόνο για μηνύματα σε greeklish.

leftezi

Η περίπτωση με τα πολλά ΞΞ πρέπει να αλλάζει με την αλλαγή κωδικοσελίδας από τον browser. Αν ισχύει αυτό τότε σε κάποιο αρχείο υπάρχει λάθος κωδικοσελίδα, δεν ξέρω σε ποιο. Κάποιος πιο έμπειρος θα μπορέσει να σε βοηθήσει σ' αυτό. Η περίπτωση που δεν άλλάζει και είναι το μεγάλο πρόβλημα είναι αυτή της μορφής : =?UTF-8?Q?=CE=91=CF=80=CE=AC=CE=BD=CF=84=CE=B7=CF=83=CE=B7 =CF=83=CE=B5
Έτσι μου τα έβγαζε εμένα πριν βάλω το γαλλικό αρχείο.Εγώ έχω 1.1RC3 και γλώσσα ελληνικά UTF-8 και δουλεύει κανονικά. Το γαλλικό αρχείο Subs-Post.php το είχα κατεβάσει από αυτή εδώ τη συζήτηση και το χρησιμοποίησα ατόφιο χωρίς καμία αλλαγή. Το έχω κρατήσει και backup. Αν θες στείλε μου το E-mail με ΠΜ να σου το στείλω.

Σημείωση: Τη γλώσσα ελληνικά UTF-8 την είχα επιλέξει τη στιγμή της εγκατάστασης και όχι μετά. Δεν ξέρω αν έκανες το ίδιο και αν παίζει ρόλο αυτό, απλώς το αναφέρω σε περίπτωση που δεν βρίσκεται τι φταίει, μήπως παίζει ρόλο.

ilpanos

Quote from: agridoc on October 09, 2006, 02:46:28 PM
Ποιές είναι οι διαφορές που είδες (προσπάθησε νε είσαι ακριβής) βάζοντας τις αλλαγές των Γάλλων;

Καμία! Εγώ χρησιμοποιώ τα gmail & Windows live. Όπως ακριβώς έβλεπα τα mails πριν έτσι τα έβλεπα και μετά τις αλλαγές. Δηλαδή στο gmail οκ, στο Windows live οι τίτλοι στην λίστα των μηνυμάτων κινέζικα, αλλά ανοίγοντας το μήνυμα και οι τίτλοι και τα ίδια τα μηνύματα οκ.

Αλλά μου παραπονέθηκαν μέλη που έχουν λογαριασμούς στο απλό hotmail και στο mail.gr ότι βλέπουν ολόκληρα τα μηνύματα κινέζικα (γι αυτό το λόγο δοκίμασα τις αλλαγές των Γάλλων). Και τσέκαρα ότι στο mail.gr, αλλάζοντας την κωδικοσελίδα από τον browser σε utf-8 πράγματι εμφανίζεται το μήνυμα αλλά χαλάει όλη η υπόλοιπη σελίδα.

leftezi

Αφού αλλάζει το μήνυμα σε αναγνώσιμο με αλλαγή της κωδικοσελίδας του browser μην χρησιμοποιείς το Subs-Post.php που σου έστειλα, δεν πρέπει να φταίει αυτό. Κάπου σε κάποιο αρχείο (Index ή τι άλλο) πρέπει να έχει καταχωρημένη λάθος κωδικοσελίδα. Ο agridoc τα ξέρει καλύτερα αυτά.

Advertisement: