News:

Want to get involved in developing SMF, then why not lend a hand on our github!

Main Menu

Masalah Terjemahan Bahasa Melayu 1.1.x

Started by Hj Ahmad Rasyid Hj Ismail, December 30, 2010, 06:15:37 AM

Previous topic - Next topic

Hj Ahmad Rasyid Hj Ismail

Salam kepada semua pengguna Bahasa Melayu,

Harap maklum bahawa selepas beberapa laporan daripada para pengguna Bahasa Melayu, saya menasihatkan supaya anda semua tidak menggunakan terjemahan Bahasa Melayu untuk SMF 1.1.x. Ini adalah kerana fail bahasa Melayu ini akan menyebabkan banyak error. Punca utama ialah penterjemahan untuk cawangan SMF 1.1.x dijalankan secara automatik iaitu secara sinkronasi dan bukan secara manual seperti SMF 2.0 RCx.

Terjemahan Bahasa Melayu SMF 2.0 RCx bagaimanapun masih selamat digunakan dan para pengguna boleh mendapatkan bantuan terus di sini sekiranya terdapat error yang berpunca daripada fail bahasa cawangan SMF 2.0 RCx. Selaku penterjemah tunggal / utama cawangan ini, saya akan memastikan SMF 2.0 RCx dan seterusnya akan beroperasi dengan baik dan selamat.

Bagaimanapun, saya tidak dapat memastikan / menyemak terjemahan Bahasa Melayu cawangan SMF 1.1.x kerana ketiadaan masa.

Sesiapa yang berminat membantu memperbaiki boleh menghubungi saya atau bahagian penterjemahan (internationalization). Nama anda akan dimasukkan ke dalam senarai penterjemah setelah sumbangan anda mencecah 20% kepada penterjemahan.

Harap maklum!

EDITED: Ada percubaan mengatasi masalah ini. Fail terkini sudah dimuatkan di bahagian muat turun. Bagaimanapun sekiranya masih ada error, dapatkan fail daripada sini: http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=413980.msg2900834#msg2900834

Advertisement: