Svenska språkpaketet

Started by finnhack, April 15, 2004, 09:46:33 AM

Previous topic - Next topic

Daniel Hofverberg

Jag kan berätta att jag hört rykten om att manualen (Manual.english.php) ska göras om till den skarpa versionen av 1.1, och därför har jag bestämt mig för att avbryta min översättning av den filen tills vidare - detta för att inte kasta bort en massa tid, ifall det stämmer att manualen kommer att omarbetas till den versionen.

När 1.1 Final har släppts (vilket förhoppningsvis inte bör ta mer än några veckor) kommer jag att återuppta översättningen av användarhjälpen. Som det ser ut nu kommer jag dock att börja på översättningen av admin-hjälpen (Help.english.php) redan innan det, då allting tyder på att den inte kommer att förändras i någon större utsträckning.

C22H28N2O

#121
Det verkar inte hända något när jag installerar det Svenska språkpaketet, vad ska man göra efter man laddat upp alla filer?

EDIT: Kan man inte göra Svenska till standard?

Daniel Hofverberg

Quote from: C22H28N2O on May 06, 2006, 09:04:25 AM
EDIT: Kan man inte göra Svenska till standard?
Jovisst kan man det. Gå in i admingränssnittet, och gå till "Server Settings". Bläddra ner till "Default Forum Language" på den sidan - på rullgardinsmenyn som finns där ska "Swedish" finnas att välja på. Om det inte finns med på listan, så betyder det att allt inte är uppladdat som det ska.

Utöver det, om du har påslaget "Enable user-selectable language support" i "Features and Options", så kan alla medlemmar själva välja språk i sin profil.

HULKEN

#123
Quote from: Daniel Hofverberg on May 07, 2006, 05:51:34 AM
Quote from: C22H28N2O on May 06, 2006, 09:04:25 AM
EDIT: Kan man inte göra Svenska till standard?
Jovisst kan man det. Gå in i admingränssnittet, och gå till "Server Settings". Bläddra ner till "Default Forum Language" på den sidan - på rullgardinsmenyn som finns där ska "Swedish" finnas att välja på. Om det inte finns med på listan, så betyder det att allt inte är uppladdat som det ska.

Utöver det, om du har påslaget "Enable user-selectable language support" i "Features and Options", så kan alla medlemmar själva välja språk i sin profil.

Hej!


Daniel Hofverberg.

Hur ska jag kunna att får den Svenska Översättningen på den engelska Versionen?

Kan du för klara för detta till mig Daniel Hofverberg.

Hur ska man göra för att få den Svenska Versionen för man skall kunna få den Uppladdat till sin Profil?

Vet du det då Daniel Hofverberg?

Har du uppfattat mig korrekt rätt Daniel Hofverberg?


Mvh: Kalle Nordin
 
Karl-Olov Nordin
Herrhagsvägen 235 2tr
791 76 FALUN

Daniel Hofverberg

För en detaljerad guide kan du läsa min norska översättningskollega Skoens inlägg här. Det är visserligen på norska (bokmål, närmare bestämt), men samma princip gäller för det svenska språkpaketet (byt bara ut ordet "norsk" i sökvägarna mot "swedish").

I korta drag:
Ladda hem rätt språkpaket för din version av SMF från Downloads-sidan här. Om du kör 1.0.5, 1.0.6 eller 1.0.7 ska du ladda hem det svenska språkpaketet för 1.0.5. Om du kör 1.1 RC2 ska du givetvis ladda hem den versionen. Packa upp den ZIP-filen på din lokala dator, och ladda upp alla filer och kataloger där till din forumkatalog på servern. Sen ska svenska finnas som valbart språk.

svaleng

Jag får detta meddelande i mitt nyinstallerade forum med svenskt språkpaket.

"Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is using an ILLEGAL copy of SMF!"

Jag har försökt hitta orsaken men inget hjälper.
På norska forumet har en annan person samma problem men har tyvärr inte fått något tips om hur det ska åtgärdas, så jag hoppas på hjälp här.
Jag har INTE varit inne i någon fil och ändrat.

Mvh
Weronicha Svaleng

Daniel Hofverberg

De två vanligaste orsakerna till det meddelandet är:
1. Att du har fel version av språkpaketet, kanske en för ny version gentemot vad som är installerat
eller
2. Att du använder ett tema som inte är avsett för din version av SMF

Om SMF funkar med engelska språkpaketet utan varningsmeddelandet, och det bara uppstår när du har svenska som språk; så är det sannolikt fel version av språkpaketet. Dubbelkolla att du verkligen har det svenska språkpaketet för samma version av SMF som du har installerat. Kolla också vad "Detaljerad versionskontroll" i admingränssnittet visar för något.

svaleng

Tack för hjälpen!!!
Jag har slitit mitt hår i timtal men inte fått ordning på det tidigare.

Jag använder SMF 1.0.7 och hade smf_1-1-rc2_swedish, numera utbytt till smf_1-0-5_swedish och då fungerar det. Finns det ingen ver. 1.0.7 i svensk språkfil?
Vanligtvis använder man ju de senaste versionerna av programvara.

Mvh
Weronicha Svaleng

Daniel Hofverberg

SMF 1.0.6 och 1.0.7 har inga språkmässiga förändringar jämfört med 1.0.5 - dessa versioner innehåller enbart buggfixar, och påverkar inget utseendemässigt eller textmässigt. Därför behövs det inga nya språkpaket till de versionerna, utan språkpaketet för 1.0.5 fungerar alldeles utmärkt.

Åtminstone hoppas jag att allt funkar - jag har inte själv rört mina gamla filer från 1.0.5 på länge, då jag numera satsar på 1.1-serien...

JoomlaJon

Tjoa till ifall du behöver hjälp att översätta hjälpfilerna. Jag har ganska mycket för mig, men ett a4 lite här och där kan jag översätta.

Snart börjar jag mitt jobb med att översätta joomlas hjälpfiler. Men eftersom jag tänkt använda både joomla och smf så drar jag gärna ett strå till stacken även här.

PM:a när det är dags och om du behöver det :)

/jon

Daniel Hofverberg

Tack så mycket för erbjudandet. När skarpa versionen av 1.1 släpps, så uppskattar jag all hjälp jag kan få med hjälpfilerna, då det är mycket jobb.

JoomlaJon

Hittade en liten felaktighet minsann.

När man är på nuvarande tema, samt teman och inställningar så står det antal nyliga inlägg. Jag misstänker det ska vara nya inlägg. Det står även Nyliga inlägg på forumet sen.

Tack för mig,

jon

Daniel Hofverberg

JoomlaJon: Jag beklagar att jag inte svarat tidigare. Jag har undersökt detta ingående nu, och såvitt jag kan avgöra är det inget fel. I originalet står det "Recent Posts" - alltså handlar det om nyligt skrivna inlägg (de senaste inläggen som skrivits), inte nya (i betydelsen olästa) inlägg. "Antal nyliga inlägg" syftar alltså på hur många inlägg som ska visas på forumindex bland de senaste inläggen. Dock skulle man kunna formulera om det - "senaste inläggen" hade förmodligen varit korrekt, men "nya" är definitivt inte rätt.

För övrigt är språkpaketet nu uppdaterat till SMF 1.1 RC3. Visserligen har det funnits tillgängligt för RC3 ända sedan versionen släpptes (automatuppdaterat av SMF-teamet), men då var de nya strängarna på engelska - nu är dessa strängar översatta till svenska, så att allt ska se bra ut.

Men som vanligt lär det förmodligen finnas konstigheter, så fortsätt att rapportera allt ni hittar...

Surfaren

Jag har precis dragit in smf_1-1-rc3_swedish-utf8. Även om det heter "utf8" så är filerna vad jag kan se inte kodade som sådana, och det kryllar av ä och liknande. Jag vill under inga som helst omständigheter använda dessa entiteter, så jag tänkte nu fråga om någon har för avsikt att ändra på den saken? Annars får jag försöka ta mig tid och göra det själv...

Nej, jag har inte läst alla 10 sidorna. :)

Daniel Hofverberg

Jag tycker heller inte om användning av HTML-entiteter, men vi översättare har fått strikta instruktioner från utvecklingsteamet att HTML-entiteter måste användas för internationella tecken i alla språkpaket. Jag vet inte varför - oavsett om man använder sig av UTF8 eller ISO-8859-1, så är ju trots allt HTML-entiteter fullt frivilligt, under förutsättning att rätt teckentabell identifieras via antingen headers eller i HTML-koden. Men oavsett anledningen, så är det i alla fall inget jag kan göra åt saken - när jag förut provade att skicka in språkpaket till SMF-teamet utan HTML-entiteter, så blev den nekad och de vägrade att lägga upp den.

Jag skulle föreslå att du postar ett inlägg på tavlan SMF Coding Discussion och föreslår för SMF-teamet att sluta använda sig av HTML-entiteter. Om ingen säger till, så lär inget förändras...

För övrigt har jag ingenting med UTF8-filerna att göra. Vi översättare ansvarar bara för de vanliga Latin 1-versionerna, och utifrån dessa genereras sedan UTF8-filerna automatiskt med hjälp av programvaror hos SMF-teamet. Men såvitt jag kunnat avgöra, så är dessa automatiskt genererade språkfiler definitivt lagrade i UTF8, men de använder alltså fortfarande samma HTML-entiteter som Latin1-versionerna.

Som sagt, jag delar helt och fullt din uppfattning vad gäller användning av HTML-entiteter, men jag kan inte göra något åt programmerarnas direktiv, som jag som ansvarig för det svenska språkpaketet trots allt tvingas följa. Dock gör det ju ingen större skillnad för slutanvändare, förutom att det slösar en aning bandbredd för de extra tecknen...

kittykatt

I have 1.1.7 version

Daniel Hofverberg

Det är inga som helst ändringar i språkfilerna mellan 1.0.5 och 1.0.8 (inte ens versionsmärkningen skiljer), så du kan lugnt använda mitt gamla språkpaket för SMF 1.0.5 även i de nyare versionerna. Det är för övrigt 1.0.5-paketet som finns att ladda hem på Download-sidan här och kallas för 1.0.8...

kittykatt

I have 1.1.7 version

kittykatt

Förlåt men kan jag annvända sv språket till anndra stilar?
I have 1.1.7 version

Daniel Hofverberg

Jag är inte säker på om jag förstår hur du menar - menar du andra teman än de som följer med SMF? I så fall, så ska svaret vara ja; alla någorlunda välgjorda teman ska fungera med samtliga språk, utan ändringar. Jag vet att det finns ett fåtal dåligt gjorda teman som har hårdkodad text (som då måste ändras manuellt i temat), men i de allra flesta fall ska teman använda strängar från språkfilerna, så att alla språk fungerar.

Advertisement: