News:

Want to get involved in developing SMF? Why not lend a hand on our GitHub!

Main Menu

Sıkça Sorulan Sorular (SSS) - 15 Aralık 2006

Started by 4LP3RUZ1, September 26, 2005, 10:52:28 PM

Previous topic - Next topic

4LP3RUZ1

Öncelikle bir probleminiz veya sorunuz olursa ilk önce Arama özelliğini kullanınız.

Soru: Forum'um xxxxxx saldırısına uğradı, nasıl önlem alırım, ne yapmam gerek?
Soru: Dosyalarımdan biri silinirse ya da yenisiyle değiştirirsem ne kaybederim?
Soru: Yönetici acemi üye, nasıl yani?
Soru: SMF'in Flood koruma özelliği nedir, nasıl ayarlanır?
Soru: Peki ama başka tema kuruyorum Türkçe butonlar çıkmıyor!
Soru: Üye olmayanların forumumu gezmesini istemiyorum/istiyorum, bunu nereden ayarlayabilirm?
Soru: Yeni tema nereden bulunur? Nasıl yüklenir?
Soru: Yanlışlıkla admin hesabını sildim ne yapmalıyım?
Soru: İki forum kurup iki forumda da aynı üyelerin olmasını nasıl sağlarım?
Soru: Sadece yöneticilerin girebildiği bir kategorim var, buraya moderatörleri de almak istiyorum.
Soru: Kullanıcıların imzalarını karakter olarak değil de boyut olarak nasıl sınırlandırabilirim?
Soru: Sıkça, sayfa görüntülenemiyor (404), ya da bazı yer ve zamanlarda yetkiniz yok (403) hatası alıyorum.
Soru: Bazı yerlerde yazı olması gerekirken bomboş görünüyor veya forumun bazı yerleri görünmüyor.
Soru: Anasayfadaki "Son Mesajlar" bölümünde son mesajlar değil de son konular nasıl gösterilir?
Soru: Bir kategori içindeyken o anda o kategoride olan üyeleri nasıl gösterebilirim?
Soru: Veya aynı şekilde, bir konuyu okurken o konuyu okuyanları nasıl görebilirim?
Soru: Alt bölümde mesajlar var ama ana bölümde mesaj/konu sayısı sıfır görünüyor.. ?
Soru: E-Postalara bozuk karakterlerle mesaj gidiyor, ne yapmalıyım?
Soru: Anasasyfadaki yanıp sönen duyuruları tüm sayfalarda nasıl gösteririm? (1.1 RC2)
Soru: Silinen bir üyeyi nasıl geri getirebilirim? Yani mesajlarını nasıl geri verebilirim?
Soru: Firefox kullanıyorum arada bir sunucu hatası alıyorum veya sayfa bulunamadı diyor. Sorun ne?
Soru: Mesaj yollanırken minimum karakter sayı sınırı koyabilir miyim? [RC2 için , 1.0.6 için]
Soru: Takvime bayramları seyranları nasıl eklerim?
Soru: Forumun alt kısmına bir "Toplist" koymak istiyorum.
Soru: Ziyaretçiler bölümleri ve konuları görsün, ama mesajları okuyamasın.
Soru: Hotmail'a giden mesajlarda Türkçe sorunu var, ne yapmalıyım?
Soru: Forumumu basitçe nasıl özelleştirebilirim? (Forumu daraltmak, renkleri değiştirmek gibi)

Eğer yukarıdaki konulardan ve aramadan bir sonuca ulaşamazsanız yeni bir konu açabilirisiniz. Ancak sorularınızda lütfen aşağıdaki detayları eklemeyi unutmayın, yoksa cevap almanız uzun sürebilir:

• Kullandığınız sürüm (1.0.5, 1.0.6, 1.1RC1, 1.1RC2, vs...)
  • Kullandığınız ve yüklü olan temalar, ayrıca temalar üzerinde yaptığınız değişiklikler
  • Yüklediğiniz paketler, modifikasyonlar veya kendi yaptığınız değişiklikler
  • SMF'in yüklü olduğu web sağlayıcısı, kullandığı işletim sistemi ve web sunucusu (Apache, ISS...)
Temalar ile ilgili herhangi bir sorun, istek, hata ve benzeri konular Temalar bölümüne,
Modifikasyonlar ile ilgili sorunlar, hatalar, ve benzeri konular ise Modifikasyonlar bölümüne açılmalıdır.
Frozen frogs are back :(

Elmacik

Soru: Yönetici acemi üye, nasıl yani?
Cevap: Kullanımdaki Tema ayarlarından -> Gruplandırılmış üyelerin grup başlıklarını gizle seçeneğini aktifleştiriniz.

Soru: SMF'in Flood koruma özelliği nedir, nasıl ayarlanır?
Cevap: SMF aynı IP adresinden gönderilecek iki mesaj arasındaki zamana dikkat eder. Bu zaman ise saniye olarak Yönetim -> Seçenekler ve Opsiyonlar -> Aynı IP adresinden gönderilecek iki mesaj arasındaki zaman limiti altından ayarlanabilir

Soru: Üye olmayanların (ziyaretçi) forumumu gezmesini istemiyorum/istiyorum, bunu nereden ayarlayabilirm?
Cevap: Yönetim -> Seçenekler ve Opsiyonlar -> Ziyaretçiler forumu gezebilsin Bu ayarı işaretlemezseniz üye olmayanlar forumun herhangi bir sayfasına girdiklerinde şifre ekranı ile karşılaşırlar. Ayrıca ziyaretçilerin siteye girebilmelerini, ancak bölümlerin içine girememelerini veya sadece cevap yazamamalarını istiyorsanız İzinleri Ayarla -> Kayıtsız Ziyaretçiler -> Düzenle altından yapabilirsiniz.

Soru: Yeni tema nereden bulunur? Nasıl yüklenir?
Cevap: Bunun için SMF Tema Sitesine başvurmanız gerekmektedir. Ayrıca Türkçeye çevrilen bazı temaları da burada bulabilirsiniz. Eğer verilen linkler çalışmıyor ise lüften moderatörlerden birini özel measj yazın, en kısa zamanda düzeltmeye çalışırız. Yüklemek ise çok basittir, indirdiğiniz zip dosyasını Yönetim -> Tema ve Yerleşim Ayarları -> Yeni Tema Yükle kutusu altından seçip Yükle! butonuna tıkladığınızda temanız yüklenecektir. Yüklenmiş olan temaların bir listesi aynı ekranında sağındadır.

Eğer tema yüklenemiyorsa, muhtemelen temaların bulunduğu ../Themes klasörü yazılamaz konumdadır. Yazılabilir yapmak için herhangi bir FTP programı veya webhostunuzun cPanel'inden girin ve klasörün izinlerini 777 olarak ayarlayın. Bunu yapmanın yolları için buraya bakın.

Soru: Bazı yerlerde yazı olması gerekirken bomboş görünüyor veya forumun bazı yerleri görünmüyor. Sorun nedir?
Cevap:Ya default, yani varsayılan temayı sildiniz, yahut da Türkçe dil dosyalarını sildiniz. Kurulum paketinden /Themes/default klasörünü olduğu gibi geri yükleyin. Download bölümünden forumunuza uygun Türkçe dil dosyasını yükleyip, içindeki klasörü forumunza yükleyin
Ayrıca bu sorunun bir başka nedeni de, kullandığınız temanın veya dil dosyalarının, forum sürümünüze uyumlu olmamasından kaynaklanması olabilir.

Soru: Bir kategori içindeyken o anda o kategoride olan üyeleri nasıl gösterebilirim?
        Veya aynı şekilde, bir konuyu okurken o konuyu okuyanları nasıl görebilirim?

Cevap: Admin -> Kullanımdaki tema -> Ana sayfaya ve iletilere bakanları göster

Soru: Dosyalarımdan biri silinirse veya yenisiyle değiştirirsem ne kaybederim?
Cevap: Hiç bir şey kaybetmezsiniz. Neden? Çünkü foruma ait tüm veriler, veritabanında saklanır. Bütün dosyaları da silseniz, hatta silip forumu yeniden de kursanız, açtığınızda görürsünüz ki bütün üyeler, bütün kategori, bölüm ve mesajlar yerli yerinde duruyor... Burada bilmeniz gereken, bir dosyayı yenisiyle değiştirirseniz, o dosyada değişiklik yapan bir mod kuruluysa sisteminizde, o mod artık çalışmayabilir. Eğer modun ne olduğunu bilmiyorsanız bu dediğimi umursamayın :)
Home of Elmacik

Advertisement: